Българското европредседателство завърши с протест на българите в чужбина срещу управлението на Борисов. Протестът започна в Лондон и ще продължи и в други европейски столици.

Защо започна в Лондон? Отговорът е простичък – да си спомним къде беше концертът на Слави Трифонов. Слави Трифонов отпуши българската бутилка и духът на гнева вече излезе. Борисов подцени ситуацията с напрежението, което генерира срещу себе си. Той се опияни от медийните фанфари. Така и не разбра, че протестът на майките пред НС е плод и на неговото многогодишно управление. Късно е вече да овладява този протест. Да си представим, че майките на деца с увреждания започнат гладна стачка, като форма на протест.

Борисов пада още в същия ден. Борисов не разбра, че майките говорят за системата, която убива децата им и тях самите. Борисов не разбра, че системата трябва да се промени не поради неговото желание протестиращите да се махнат от главата му.Недялко Недялков за войната Радев – Борисов: Президентът отпушва комплексите си с лексиката на оплаквачкаИзлезе изследване на „Алфа рисърч“, което показа, че 81% от българите одобряват европредседателствот…Jul 4 2018skafeto.com

И така се стигна и до Слави Трифонов. Първо пресконференция с майките, после концерт в Лондон. Сега вече наблюдаваме ехото от концерта. Да, това ехо се подема от най-големия донор на пари в българската държава – българите в чужбина. Без тях и техните пари България е фалирала държава. Борисов трябва да разбере, че днес срещу него протестират хората, които крепят финансовия мир в държавата ни. И ако само за един месец българите в чужбина преустановят изпращането на пари в България, то държавният банкрут ще се окаже реалност.

И така да обобщим. Подкрепата на Слави Трифонов, която той оказа на майките на деца с увреждания и самите деца, отключи гнева на българите в чужбина срещу Борисов.

Има едно физично явление и то се казва резонанс. Та ще наблюдаваме политически резонанс, който може да срути непоколебимо Борисов.

И да се върнем към Слави Трифонов. Той детонира взрив, който предизвика верижна реакция на гняв сред българите срещу Борисов. Основателно е да предположим, че тази верижна реакция на гняв ще предизвика ако не ядрен политически взрив, то поне мощен политически резонанс.

С други думи, Слави Трифонов може да се окаже фактор, който ще детронира Борисов. Възможно е Слави Трифонов да направи и един концерт срещу поскъпването на цената на енергията в България. Да, тя тази цена се увеличи в първия ден след края на европредседателството на Борисов. Борисов подценява и протестите срещу това увеличение на цените. В същото време в съседна Румъния цената на тока за бита се намалява.

Очевидно е, че предстои горещо политическо лято за Борисов. А ако Слави Трифонов реши да направи няколко летни концерта в страната, политическият термометър ще се пръсне.


Коментар на Петър ДОБРЕВ
Слави Трифонов хвърли истинска бомба: Бойко Борисов е лъжец. Казах му, че ще го осъдя, а сега го болиШоуменът и новозаявен политик Слави Трифонов нападна остро премиера Бойко Борисов във Фейсбук профил…Jun 29 2018skafeto.com


loading...