Новини

Историк: Слави Трифонов изкара от равновесие Борисов. Още няколко концерта и кабинетът ще остане без министри

Историк: Слави Трифонов изкара от равновесие Борисов. Още няколко концерта и кабинетът ще остане без министри

В края на българското европредседателство социалният министър Бисер Петков подаде оставка. Премиерът каза, че я приема, но ден по-късно реши съвдем друго. Казват, че имало разговор между Борисов и Петков по повод на неовладяното недоволство на родители на деца с увреждания. Това каза пред Фрог нюз историкът Петър Добрев по повод министерската оставка.
Ето какво сподели Добрев пред екипа ни: Реакцията обаче на протестиращите родители след оставката на министъра говорят за други причини, които са довели до оттеглянето на Петков. Протестиращите родители заявиха, че ще обърнат протеста в защита на подалия оставка министър. Самите протестиращи споделят, че точно с този социален министър са намерили добър диалог. Предстои да бъде внесен в Народното събрание Закон за личната помощ. А това е едно от основните искания на протестиращите родители.Бойко Борисов на светите места за ЧРД: Премиерът отново на работа за личния си празникПремиерът Бойко Борисов за поредна година посреща рождения си ден – 13 юни, на работа. Министър-пред…Jun 13 2018skafeto.com

Коя е тогава истинската причина за подадената оставка? Според мен истинската причина е свързана с дарението на Слави Трифонов, което е в размер на около 3 000 000 лв. Това дарение, както бе посочено от Слави Трифонов на пресконференция проведена на 22.05.2018 г, ще бъде за организации свързани с деца с увреждания. Парите са събрани от концерта в Лондон. Това е истинската причина според мен за министерската оставка. Дарението на Трифонов изключва една много важна фраза от речника на Борисов „Аз дадох…“.
Той произнасяше тази фраза многократно и никога не даде негови пари, а публични средства. Сега Трифонов дава колосална сума пари. И не е маловажен факта, че българите, които посетиха концерта на Слави Трифонов знаеха, че събраните средства от продадени билети, които те заплащат, ще бъдат дарени за тази благородна кауза. В този смисъл Слави Трифонов направи съпричастни към каузата си и тези хиляди българи. Това Борисов не може да го понесе лесно. Той не може да реализира подобна инициатива.

Именно поради тези обстоятелства смятам, че това е истинската причина за министерската оставка. Просто Петков е виновен пред Борисов, че допусна Слави Трифонов да подеме и реализира тази благородна инициатива.
Властта в България е имала през годините сериозни проблеми с песните и концертите на Слави Трифонов. Да си припомним кои песни се пееха на площадите през 1997? Какво беше посланието на тези песни? Властта трябваше да падне и падна.
Да си припомним концерта на Слави Трифонов на Орлов мост през 2016г и резултата от него. Какво беше посланието на концерта? Референдумът трябваше да успее. И той успя да мобилизира подкрепа, която бе колосална.

Какво бе посланието на концерта в Лондон? Посланието бе изписано върху тениските на протестиращите родители. По-ясно послание е трудно да си представи човек – СИСТЕМАТА ГИ УБИВА. И дарението на Слави Трифонов, както и на хилядите българи посетили неговия концерт, цели да се промени системата. Да, същата тази система, за която говорят протестиращите родители. Да, става въпрос за същата тази система, която подалият оставка Петков бе започнал да реформира.
Борисов с инстинкта си за оцеляване усеща ехото от концерта на Слави Трифонов и хилядите българи участвали в него. Преди този концерт имаше един друг концерт, но в НДК. Става въпрос за концерта на Силви Вартан.

Да си спомним за реакцията на публиката спрямо Цветанов. По-мощно освиркване човек не може да си представи.
Сега остава Слави Трифонов да направи още няколко концерта и да дари парите на организации в други обществени сектори. След тези концерти няма да останат министри в кабинета.
И да се върнем към причините за оставката на Петков. Това са страховете на Борисов от енергията на българите, които участват в концертите на Слави Трифонов. Времето показва, че тези концерти действат като взрив, който причинява в последствие верижна реакция. А последствието от верижната реакция е ядрен взрив.
Източник frognews.bgНа Борисов ще му се завие свят: Йончева веднъж вече го осъди за 5 бона, новата ѝ закана за дело срещу премиера е много по-лютаЕлена Йончева, депутат в 44-ото НС от гражданската квота на БСП, даде интервю пред в-к „Сега“.
– Гос…
May 29 2018skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Японската нация е уникална и различна от останалата част на света. Определено всичко започва още…
error: Съдържанието е защитено!