каракачанов вмро

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви в интервю по Нова тв, че ВМРО ще напусне правителството, ако кабинетът даде подкрепата си Северна Македония да се присъедини към ЕС.

Единственото правилно решение, е да излезем с решение на МС. Оценяваме, че Македония не е направила достатъчно по изпълнение на договора между двете държави, следователно няма да я подкрепим“, каза той.

Причината не е само изказването на Пендаровски, а заради цялата политика, която Македония води. Тя не изпълнява договора за добросъседство, уточни той позицията си.

Каракачанов: България няма да подкрепи Македония за ЕСВицепремиерът и министър на отбраната и лидер на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов с остра позиция за …Sep 28 2019skafeto.com

Припомняме, че вчера Каракачанов заяви, че България не трябва да бърза да дава зелена светлина за започване на преговори с Македония да еврочленство, докато не бъдат изчистени всички фалшификации от историята на българския народ в Македония.

На 17 октомври предстои Европейски съвет, на който се очаква лидерите на страните от ЕС да вземат решение за начало на преговори за членство на Македония и Албания в ЕС.

България трябва да реши дали да подкрепи Македония, за да бъде дадена дата за начало на преговори за членство в Съюза. Това решение зависи както от всички държави членки, така и от всяка от тях поотделно. Решението ще се вземе само с абсолютно мнозинство.

Дори и само една държава да бъде против, решение не може да бъде взето. Дни преди това – на 14 и 15 октомври, предстои и поредно заседание на съвместната Комисия между България и Македония по историческите въпроси, която е създадена съгласно подписания Договор за добросъседство между двете държави.
Борисов се среща с Радев заради балканските съседиМинистър-председателят Бойко Борисов е приел отправената покана от страна на президента Румен Радев …Sep 29 2019skafeto.com

loading...