Новини

Като на кино: Търновката Калина отиде в Холандия да изкара много пари, започна с кошмар, но вече е богата!

Като на кино: Търновката Калина отиде в Холандия да изкара много пари, започна с кошмар, но вече е богата!

Българка тръгва на гурбет в Холандия, а това, което й се случва в продължение на малко над 10 години звучи като сюжет за драматичен филм. Търновката Калина Караянева избира трудния път към чужбина, след като дълго време не успявала да си намери добра работа у нас. След като гурбетът й приключва и тя се прибира в България, получава телефонно обаждане т Холандия, което я кара буквално да загуби ума и дума.
Оказва се, че Калина е получила щедро наследство от своята шефка холандка, на която помагала в домакинството повече от 10 години. Нашенката спечелила обичта на жената със своето трудолюбие, коректност и честност. В знак на благодарност чужденката завещала един от имотите си на 38-годишната болярка. Тя от своя страна обаче все още не е сигурна какво ще прави с къщата и дали ще остане да живее в Холандия, тъй като пребиваването зад граница я откъснало от приятелите в България, а връщайки се у дома пък, няма кой да я посрещне освен сестра й, защото Калина не успяла да създаде свое семейство, пише „Борба“, цитирана от Блиц.

Навремето нашенката заминала за Холандия, тъй като дълго време била безработна и не искала да се труди за жълти стотинки.

Познати я насочили към работа в птицеферма в Страната на лалетата и тя тръгнала натам. Била привлечена от високото заплащане и възможността да пробва късмета си извън България. Това, на което попаднала обаче, коренно се различавало от очакванията й. Работодателят принуждавал персонала да работи повече от 12 часа, а в почивните дни се работело безплатно, ако не били завършени задачите през седмицата. Не след дълго напуснала и случайно попаднала в дома на дружелюбно холандско семейство от град Волендам. Фамилията я наела за домашна помощница, а задълженията й включвали готвене, чистене, пране, гладене, пазаруване и грижа за домашните любимци – две кучета. Калина поддържала домашния уют на тричленно семейство, което обикнала като свое. Фамилията имала само едно дете – момче, което пораснало и създало свое семейство, а двамата съпрузи останали сами в компанията на търновката. През 2013 година мъжът починал, а година по-късно жената се разболяла. Състоянието й се влошило, вследствие на което получила нарушение в зрението. Синът й идвал често да я посещава, носел й любимите бонбони и чай и бил спокоен за нея, тъй като Калина полагала всички необходими грижи, за да се чувства добре майка му. Повече от две години холандката била на легло и споделяла всичко с вярната си домашна помощница.Голяма трагедия разтърси Пиринско! 29-годишен отиде на гурбет в Испания, събра пари за апартамент, но ще се върне в ковчегПокъртителна трагедия хвърли в скръб Пиринския край. Млад и работлив мъж на 29 години издъхна след н…Nov 15 2017skafeto.com

Жената не пожелала болногледачка или медицинско лице, което да й помага, защото имала голямо доверие на търновката и била свикнала много с нея. Преди около 3 месеца шефката на Калина починала и нашенката вече нямало какво да прави в дома, където работела над 10 години. Събрала си багажа и се изнесла. Била спестила достатъчно през годините, за да не се притеснява за пари за известен период от време. Синът на починалата обаче я потърсил по телефона наскоро и й съобщил, че майка му й е завещала една от къщите, които семейството било купило по време на младостта си. Калина първоначално отказала да приеме, но той настоял, защото това била последната воля на майка му. Така тя се съгласила да стане собственик на имота. Младият холандец дори предложил на 38-годишната жена да й помогне да се пренесе в новия си дом, да й даде препоръки и да й потърси работа. Все още обаче нашенката не е взела решение какво ще прави оттук нататък в Холандия. Тя се колебае дали да продаде имота и с парите да си купи жилище в България, или да остане там завинаги.Наша гурбетчийка „плаче“: Тръгнах си от Англия и цял живот ще съжалявам, че не останах да бера ягоди тамГурбетчийка, която отива да бере ягоди в Англия споделя в искрено писмо колко съжалява, че се е върн…Oct 1 2017skafeto.com

loading…

Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Препоръчано
Довечера от 20:00 часа по БТВ ще бъде излъчен 7-и епизод от втория сезон на…
error: Съдържанието е защитено!