електрическите тротинетки

Решението на Главна дирекция „Пътна полиция” към МВР да обяви за незаконни електрическите тротинетки, движещи се на рояци из цяла София и да намери законов начин да глобява нарушителите, срещна яростен граждански отпор.

Да бранят тротинетките се включиха с безплатни съвети и печени адвокати, които разработиха юридически трик, с който всеки спиран от полицаи водач да се измъкне. Инструкциите се разпространяват със скоростта на светлината в социалните мрежи, „шервани” от хиляди.

Мощен тласък за бумът на тротинетките даде преди седмица Столична община, която постави 154 тротинетки Lime за споделено ползване от гражданите. Макар тротинетките да са снабдени с GPS устройства, изобилстват снимки на захвърлени на всевъзможни места из столицата от вандали возила.

КАТ и софиянци във война за тротинетките
Съвет, разпространяван във Фейсбук от граждани затова какво да се обяснява на пътните полицаи

Някои по-мнителни фенове на тротинетките, които разполагат със свои собствени, подозират, че зад вандалските акции срещу обществените тротинетките стоят катаджии на ниско ниво, или пък таксиджии, чийто бизнес сериозно е закъсал покрай електрическите возила.

Публична тайна е, че пътните полицаи из София се дразнят на придвижващите се с тротинетки и често намират повод да се заяждат. Куриозът е, че обявените за незаконни от КАТ тротинетки се рекламират като алтернативен транспорт с билбордове из София, платени от Столична община.

LIME и НОВИТЕ СКУТЕРИ В СОФИЯ: Да се возиш или не?По-удобно от тролей, по-еко от кола и значително по-лесно от карането на колело – що е то? От година…Aug 23 2019skafeto.com

Пет дни по-късно: Поне 15 от новите електрическите скутери вече са откраднатиНай-малко 15 електрически тротинетки са изчезнали в София заради кражба в първите пет дни след пуска…Aug 27 2019skafeto.com

loading...