кибертероризъм

Бомбените заплахи на редица летища и медии са нов вид кибертероризъм за нашата страна. Тепърва ще получаваме още сигнали. Това е така заради лесния достъп до интернет и заради липсата на киберсигурност на нашите институции. Това заяви киберекспертът Ангел Славчев, цитиран от lupa.bg.

Лични данни на милиони българи изтекоха от държавната ни администрация!11GB-ова база данни е бил предоставен от анонимен мейл до различни медии след най-големият теч на ли…Jul 15 2019skafeto.com

 

„Според мен, начинаещи хакери са изпратили имейлите със заплахи. ДАНС може да установи това. Ще направи запитване на собствениците на сървъри от коя страна са изпратени писмата. След това по IP адреса и по MAC адреса ще бъдат разкрити лицата, отправили заплахи”, обясни Славчев.

„Институции като съдилищата все още ползват abv и gmail пощите. Те са лесно пробиваеми. Така че и съдът занапред ще получава още бомбени заплахи”, прогнозира специалистът.

5 милиона българи сменят лични карти през ноемвриОколо 5 милиона българи ще трябва да сменят личните си карти в най-бързи срокове заради безпрецедент…Aug 17 2019skafeto.com

Всичко това се случва ден след като Марияна Николова оглави Съвета по киберсигурност. „Какво разбира тя от такъв вид защита?! В този съвет трябва да присъстват хора експерти, а не философи, за да намалеят атаките”, препоръчва Ангел Славчев.

loading...