Битката за собствеността на БТВ навлиза във финалната си права, съобщи агенция ПИК, като се позова на два независими един от друг източника в медийните среди.
Както е известно, най-голямата телевизия у нас е на тезгяха от година и половина, след като собственикът „Тайм Уорнър“ реши да разпродаде собствеността си в Източна Европа. Според неофициална информация очакваната цена на сделката варира между 150 и 180 милиона евро.
Най-често споменаван претендент за БТВ засега е филмовата компания „Ню Имидж“, която притежава Киноцентъра в „Бояна“. Неочаквано преди два месеца кинаджиите влязоха с 50-процентен дял в медиите  „Телеграф“, „Монитор“, „Меридиан мач“, „Политика“, „Борба“. Още тогава се заговори, че това е просто репетиция за истинската цел – собствеността на БТВ.Преди минути. Работата става дебела: Валери Симеонов дава Кирил Домусчиев на прокуратурата, шефът на КРИБ го закърши здравоКонфликтът между вицепремиера Валери Симеонов и шефа на Конфедерацията на работодателите и индустриа…Sep 1 2017skafeto.com

По данни на ПИК обаче определено политико-медийно лоби с позиции във властта разигравало и друг сценарий. Като кандидат на БТВ съвсем скоро можело да се позиционира близкият до ГЕРБ и ДПС олигарх Кирил Домусчиев, собственик на „Лудогорец“, председател на КРИБ и акционер в сянка в няколко медии.
Само преди ден Домусчиев дефилира гордо на „бляскаво“ парти от кизочно-мутрафонски тип, озаглавено „годишен бал на индустриалците“. На събитието присъстваха почти всички министри от ГЕРБ воглаве с премиера Бойко Борисов. Знаково сякаш липсваха вицепремиерите от патриотичната коалиция. Както е известно, Валери Симеонов поведе публична битка с Кирил Домусчиев в качеството му на приватизатор на Български морски флот.
Домусчиев щял да играе за БТВ заедно с американски инвестиционен фонд, каквато е стандартната схема.
Източник pik.bgКирил Домусчиев разкри злокобна истина във Фейсбук: Тъжно е, трябва всички да вземем мерки! (ВИДЕО)Тъжно е, Европа си отива! Това написа председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриал…Aug 28 2017skafeto.com

loading...