електробуси

Китайски производител на електробуси има интерес да инвестира у нас, предаде БНТ. Министърът на икономиката Емил Караниколов съобщи, че на посещение у нас е първият сертифициран от Европейския съюз производител на този вид автомобили. Той е и единственият, получил европейски серетификат за всичките му компоненти.

По време на разговора е станало ясно, че китайският производител проучва пазара в България и има голям интерес от изграждането на завод, не само за сглобяване на автобуси, но и за производството на техните батерии, които да намерят пазарна ниша както у нас, така и в страните от ЕС, пише economic.bg.

Караниколов е описал макроикономическите показатели за българския бизнес климат и е изтъкнал, че България няма конкурент по кредитен рейтинг в региона. Борисов пък е допълнил, че страната ни скоро ще бъде на първо място по финансова стабилност в цяла Европа. Екипът на Министерството на икономиката се е ангажирал да съдейства напълно и да осъществи контакти за бъдещо ползотворно сътрудничество.

Китай започва да учи децата си повече за традиционната китайска култураВ Китай се засилва изучаването на традиционната китайска култура в новите учебници по история, идеол…Aug 27 2019skafeto.com

Компанията Alfa Bus е един от най-ранните производители на автобуси в Китай, като е разработила своя първи електробус през 2002 г. Компанията развива успешна R&D и производствена дейност на ключови резервни части за електробуси, като батерии и електрически мотори. Alfa Bus използва подобрена японска технология за производство на литий-манган батерии.

Разполага с технологии за производство на резервни части със собствени права на интелектуална собственост. Alfa Bus е един от производителите, навлезли най-ранно на европейския пазар. През 2012 г. компанията получава първата ЕС хомологизация за свой електробус. През 2017 г. учредява в Италия смесена компания с италиански партньор. Електробусите на Alfa Bus постепенно навлизат на пазарите в Испания, Полша и други страни.
Китай ще проведе най-мащабния си военен парад на 1 октомвриНа 1 октомври Китайската народна република ще проведе грандиозен военен парад по случай 70-годишнина…Aug 29 2019skafeto.com

loading...