Китай предупреждава САЩ

В петък Китай настоява САЩ и някои други западни държави да спазят ангажимента си и да спрат да подкрепят насилствените дейности и да се намесват в аферите в Хонконг под каквато и да е форма.

Говорителят на външното министерство Хуа Чън‘ин направи забележки, когато коментира съобщения, че президентът на САЩ Доналд Тръмп определи случващото се в Хонконг като „бунтове за дълъг период от време“, които Китай ще трябва да се справи сам.

Хонконг е част от Китай; те ще трябва да се справят сами.“, каза Тръмп в Белия дом в четвъртък. Той също добави, че американската страна няма нужда да отправя препоръки.

В отговор Хуа заяви, че президентът Тръмп е прав в поне две изречения. „Първо, това, което се случва в Хонконг, е вид смущение и безредици. Второ, Хонконг е част от Китай.“, заяви Хуа на брифинг на пресата.

Към протестите в Хонконг се включиха днес и държавните служителиДнес държавните служители също се включиха към протестите в Хонконг. Спорен законопроект предизвика …Aug 2 2019skafeto.com

„Позицията на китайското правителство по въпроса с Хонконг е много ясна. Хонконгските дела са чисто вътрешни работи на Китай. Китайското правителство никога няма да позволи на външни сили да се намесят в аферите на региона. Китай се противопоставя на всякаква интервенция от външни сили.“

„Китай твърдо настоява САЩ и някои други западни държави да се придържат към международното право и основните норми на международните отношения. Азиатската страна поиска останалите да спазват ангажимента си да не се намесват в делата на Хонконг и да спрат да подкрепят насилствените дейности под каквато и да е форма.“, добави тя.
Как властта на Китай контролира Тибет чрез приложение за чатВсички много добре знаем за рисковете от наблюдение, на които се излагаме, споделяйки информация и л…Aug 2 2019skafeto.com

loading...