Хуа Чунин, говорител на Министерството на външните работи на Китай

Китай недоволства от срещата, проведена между германския външен министър Хайко Маас и хонконгския сепаратист Джошуа Уонг Чи-фун в понеделник.

„Китайската страна изразява силно недоволство и решително противопоставяне на германската страна за това, че позволи на сепаратистите от Хонконг да влязат в Германия и да провеждат антикитайски действия, както и неприкрития контакт на министъра на външните работи Маас с фигура като Уонг“. Това заяви говорителят на китайското МВнР Хуа Чунин на рутинна пресконференция във вторник.

Забележките на Хуа дойдоха, след като чуждестранните доклади казаха, че Маас се срещна с Уонг в понеделник.

Размириците в Хонконг вдигат цените на хотелите в СингапурНиваСингапурските нива на заетост на хотели са се повишили до най-високото си ниво от повече от десе…Sep 4 2019skafeto.com

„Германският канцлер [Ангела] Меркел ясно заяви миналата седмица по време на посещението си в Китай, че подкрепя политиката на „една държава, две системи“ и се противопоставя на насилието“, заяви Хуа.
„Чудим се, какво е намерението на Германия, като позволи на Уонг да провежда дейности в Германия и да осъществи контакт с Маас?“, попита тя.

Сълзотворен газ и водни оръдия срещу протестите в ХонконгНапрежението в Хонконг ескалира. Полицията е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращ…Aug 31 2019skafeto.com

„Призоваваме германската страна да спазва обещанията си и да избягва изпращането на грешни сигнали към радикалните антикитайски сили на Хонконг. Също така призоваваме Маас, като министър на външните работи на Германия, да спазва най-основните международни закони и основни принципи в международните отношения. Той трябва да прави неща, които да са от полза за развитието на отношенията между Китай и Германия, а не да става разрушител на това „, допълни Хуа.

Хуа също повтори, че аферите в Хонконг са вътрешни работи на Китай. Никое друго чуждестранно правителство, организация или отделен човек няма право да се намесва. Всички опити за отделяне на Хонконг са обречени на неуспех.

Китай настоява САЩ и Запада да не се намесват в делата на ХонконгВ петък Китай настоява САЩ и някои други западни държави да спазят ангажимента си и да спрат да подк…Aug 5 2019skafeto.com

loading...