Информационната война покрай новите разкрития на Скотланд ярд и Кралската прокуратура за отровителите на Скрипал достигна небивали размери. Докато на официално ниво разменяните обвинения и опровержения донякъде спазват дипломатичния тон, то в блоговете и социалните мрежи страстите и екзотичните версии буквално бушуват, съобщава „Блиц“.
След като снощи потребители в мрежата съзряха явна фалшификация на британските тайни служби в снимките на отровителите, днес тръгна още по-фрапантна версия – че те са британски актьори.
Това съобщи на страницата си във Фейсбук продуцентът Майкъл Килиган. На страницата си той твърди, че Александър Петров и Руслан Боширов всъщност са английските актьори Пол Колинс и Джефри Филдс.Внимание! ГДБОП вече може да шпионира „Вайбър“, „Фейсбук“ и „Скайп“Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) вече има техническата възможност да ш…Jul 10 2017skafeto.com

Самото видео, което бе разпространено след новината, че те са отровителите на Скрипал, било взето от сериала „КGB Spy“, което се излъчва в Англия от началото на 2000-ата година.
„Приятели, това е наистина удивително. По-смешно е дори от Бистър Бийн и Борат. „Май Тереза“ (всъщност Килиган има предвид премиера на Великобритания Тереза Мей) показва уж двама руснаци, които са се снимали в моя сериал преди почти 20 години. Че и кадри взели оттам.
Че даже и версията на събитията сякаш е взета от нашия сериал. Нима MI5 чете нашите сценарии? Между другото въпросните двама „шпиони“ са британци, макар и вярно, че не съм ги виждал в други филми.

Може пък наистина са отишли да работят в КГБ“, пише продуцентът, съпровождайки коментара си с емотикон – усмивка.
Постът на продуцента в социалните мрежи бързо събрал над 100 коментара и лайка за 45 минути, но по-късно бил отстранен, предполага се, че това е направено от администрацията на Фейсбук.
Тази версия, тръгнала от блога cont.ws/@nyka/ бързо стана вирусна в мрежата, но намирисва на откровен фейк, тъй като потребители пишат, че в интернет не могат да открият данни за споменатия продуцент и актьори.Защо Тодор Живков удари шамар на турския премиер на 2 август 1978 годинаВ началото на 70-те години на 20-ти век възникват няколко конфликтни ситуации между Народна републик…Aug 3 2018skafeto.com

loading...