Климатологът Рачев

Зимата ще бъде нормална. Това заяви в студиото на „Европа сутрин“ по телевизия „Европа“ климатологът проф. Георги Рачев.
Имахме една фантастична есен, която завърши ударно със студ. Вчера влязохме в климатичната зима, така че това, което виждаме навън не е нещо необичайно. Факт е, че зимата в България е по-мека през последните 20 години. Но това не означава, че няма да се прояви по друг начин – ще има сняг, ще има поледица и това е нормално.
Вървим към затопляне, което ще продължи до събота, съобщи още проф. Рачев.
На Никулден ще е сравнително топло. Времето ще се развали от 8 до 12 декември. Тогава ще вали много – дъжд и сняг.Топ климатологът проф. Георги Рачев с ексклузивна прогноза: Задава ли се нов ледников периодПреди няколко дни НАСА разпространи притеснителната информация, че ни очаква нова ледникова епоха. С…Oct 26 2018skafeto.com

Ще прекараме сухи и безснежни Коледа и Нова година, обяви климатологът, като направи уговорката, че е твърде рано за точна прогноза.
Антарктида е огромен континент, заяви проф. Рачев, по повод експедицията, водена от проф. Пимпирев, която тръгва за ледения континент след седмица.
Имало е години с огромно количество сняг на Антарктида когато условията за пребиваване са били непосилни и много сурови.
Всички държави са вперили поглед в Антарктида – единственото парче земя, което не е разпределено.
Там не може да се прави добив или нещо, което може да замърси природата. Само наука! Научаваме неща, които са изненада за нас и се отнасят до собствената ни планета. Ще изследваме биология и зоология и най-вече климат, съобщи Рачев. Там е възможно да се изследват най-дребните промени в природата и как тези промени се отразяват на планетата.
Тепърва климата ще присъства на нашата маса – ще определя цените на горивата, и много други икономически сфери. Това е само началото на един огромен проблем, който трябва да решим заедно, заяви Рачев.

loading...