Георги Рачев юли

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Всичките активни процеси са над Северна и Западна Европа. Ние сме в периферията на антициклон. Продължава да идва малко по-хладен въздух, заради което е тази лабилност на атмосферата. Следващата седмица по морето се очакват тропични нощи.

Това заяви в ефира на „Здравей, България“ климатологът Георги Рачев за юли. „Очакват ни 27-28-30 градуса до края на месеца. Минималните температури ще са 20 и над 20 градуса. Времето ще е перфектно за море. Морската вода ще става все по-топла. Другата седмица се очаква тя да е около 24 градуса“, заяви Рачев. „Лятото е най-дългият сезон в България.Климатологът Рачев със стряскащи цифри за нови порои и кога ще става за мореПоройните дъждове, които от няколко дни се изливат над България, притесниха сериозно много хора. Осо…Jun 3 2019skafeto.com

Още от май месец сме в типичното лято по някои показатели. В София и Западна България ще превалява в следобедните часове. Чака ни типично лятно време. На 23-и сигурно също ще превали“, прогнозира климатологът.

„Градушките в Босна и Херцеговина, Румъния и Македония са страшни. Ние засега се разминаваме“, каза той. „Юли месец ще има повече валежи в западната половина на България, но по морето ще има по-малко валежи от средното за сезона.

Вече обаче сме 2 градуса над нормата. По морето да се очаква много по-топло време“, каза той. „Ако трябва да обобщим прогнозата за лятото – чакаме с нормални и по-високи от нормалните температури, като над Западна България валежите ще бъдат повече. Това е идеалното време. От 2006 година не сме имали студено лято“, заяви Рачев.Проф. Георги Рачев с притеснителни новини за лятотоТакова е времето през юни, защото това е най-бурният месец с най-много валежи. Валежите са кратки, н…Jun 10 2019skafeto.com