Новини

Климатологът доц. Георги Рачев обяви ще спре ли ураганният вятър: Идва нов циклон, а с него и снеговалежи

Климатологът доц. Георги Рачев обяви ще спре ли ураганният вятър: Идва нов циклон, а с него и снеговалежи

Известният климатолог доц. Георги Рачев разкри какво време ни очаква в последните октомврийски дни и какво да очакваме в първата десетдневка от месец ноември. Вятърът ще продължи и днес, и утре и се очаква да затихне бавно към сряда. Циклонът Херварт предизвика това опасно време в Централна и Източна Европа. Това заяви в предаването „Денят започва“ по БНТ Георги Рачев. Той допълни, че е възможно у нас също да паднат дървета или да има някакви инциденти. Вятърът идва от Северно море и независимо, че е с океански произход, той е доста хладен.
Доц. Рачев прогнозира, че след сряда в страната времето ще е хладно и нормално за сезона. Очакват се и първите минусови температури в ранните утринни часове. От четвъртък температурите леко ще се повишат, като в събота и неделя времето ще бъде доста топло за сезона.Знамение в кв. „Ефендилер“ в Ардино показа каква зима ни чака и ще се сбъдне ли прогнозата на доц. Рачев (СНИМКИ)Настъпилото рязко застудяване в страната далеч не означава, че хубавата есен си е отишла безвъзвратн…Oct 25 2017skafeto.com

От 7 ноември ни очаква по-дъждовно време в резултат на средиземноморски циклон, който ще обхване югозападната половина на България.

На местата над 1200 метра се окачва и снеговалежи. В следващите дни не се очакват сериозни като обем валежи, но ще има много силен вятър, с пориви в Северна България до и над 100 км. в час, предупреди климатологът. През ноември като цяло ни очаква нормално за есента време, допълни Георги Рачев. Ясни са вече и дългосрочните прогнози за зимата. „Зимата, световните метеорологични центрове казват, че ще бъде малко по-топла от нормалната. Докато за валежите засега има разнобой, но повечето се ориентират към по-малко валежи. Тоест и в ниското ще срещнем по-малко сняг“.
Според Георги Рачев, не се очакват екстремно ниски температури каквито имахме през изминалата зима. Именно регионът на Балканите е бил едно от най-студените места по света, с температури по-ниски с до 3 градуса от обичайните.Климатологът доц. Георги Рачев с мразовита прогноза: Зимата си идва, задават се дъжд и студен вятърПрогнозите на синоптиците за рязко влошаване на времето с настъпването на новата седмица вече са фак…Oct 23 2017skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Довечера от 20:00 часа по БТВ ще бъде излъчен 30-ият епизод от хитовия турски сериал…
error: Съдържанието е защитено!