зимата в България

Зимата в България се очертава да е по-топла от нормалното, заяви климатологът проф. Георги Рачев. По думите му това е тенденция в последните 20 години. „Топла зима означава за 3-те месеца – декември, януари и февруари, температури от порядъка на 1,5 до 2,5 градуса.

Това не означава, че няма да вали сняг, няма да има поледица, няма да има мъгли, скреж, лед и т.н., всичко ще си има, но периодите с по-топло време ще бъдат повече и ще продължават по-дълго време. За Балканите се очаква не чак толкова топла зима, колкото за останалата част на Европа. За България се очакват температури около 1,5 до 2 градуса по-високи от нормалното“, обясни той пред БНР.Климатологът Георги Рачев разкри много странно явление в Черно море, а септември ще бъде „копи-пейст“ на августКлиматологът професор Георги Рачев обяви страхотната прогноза, че септември месец ще е идеален за мо…Aug 29 2018skafeto.com

Предстои ни една прекрасна седмица, която ще бъде един аналогичен завършек на лятото, каза още проф. Рачев и добави:

Лятото продължи в равнинната част на България 5 месеца – от май до тази неделя. От неделя закриваме лятото и пускаме владението на есента. Есента ще дойде с малко по-студено време, особено в понеделник, вторник и сряда, когато според световните метеоцентрове над Балканския полуостров и почти над цяла Европа ще нахлуе доста по-студен въздух.

Това ще продължи 3-4 дни, след което от по-следващата неделя ще се радваме на една хубава, нормална златна есен с нормални валежи. Вероятността есента да бъде нормална е над 70%“.

Циганското лято
обикновено е в края на октомври и то може да продължи от 3 дни до 2-3 седмици, каза още климатологът.С какво време идва септември? Топ климатологът Георги Рачев стопли душите на всички, които се стягат за мореПървата половина на септември ще бъде прекрасна за море. До 15 септември температурата на водата ще …Aug 28 2018skafeto.com

loading...