Лидерът на БСП Корнелия Нинова смята, че изпълнителната власт тенденциозно преследва само определени олигарси и висши чиновници. Тя даде пресконференция на „Позитано“ 20 със съпартийци.
Според Нинова властта действа в полза на бизнесмени като Кирил Домусчиев, Цветелина Бориславова и Георги Гергов, който е лидер на БСП-Пловдив. От друга страна в момента се атакували избирателно семейство Баневи и други олигарси, пише Флагман.бг.
Акцията от вчера в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) била свързана с некоректна атака на ГЕРБ срещу „Обединените патриоти”. Корнелия Нинова не спомена нищо за прокуратурата, нито за друг известен бизнесмен, считан за близък до властта – депутата от ДПС Делян Пеевски.Трус на „Позитано“ 20: Опозицията на Корнелия Нинова в БСП иска Мая Манолова да оглави партиятаРазлични лобита в БСП, настроени опозиционно спрямо лидерката Корнелия Нинова, са се обединили около…Oct 29 2018skafeto.com

„Флагман” попита Корнелия Нинова – след като е изредила много имена и институции, свързани с порочния модел в държавата, от коя страна на барикадата стоят според нея главният прокурор Сотир Цацаров и Делян Пеевски.
Тя отговори така: „Делян Пеевски – не знам. Но Сотир Цацаров – от това, което виждаме, изпълнява закона. Повдигат се обвинения, образуват се досъдебни производства, водят се разпити, правят се огледи. Той би трябвало да е на страната и да изпълнява закона такъв, какъвто изисква от прокуратурата. Нашият, по-сериозен въпрос е към изпълнителната власт.”
След въпрос не вижда ли големи проблеми в прокуратурата, Нинова каза: „Сигурно има проблеми. Има проблеми и в прокуратурата, но какво в този случай е укоримо в действията на прокуратурата? Не ви разбирам въпроса.”

Последва допълнително питане – Борисов чрез прокуратурата (която е независима от изпълнителната власт) ли е влязъл в ДАБЧ?
Лидерката на БСП отговори: „Това става чрез МВР и службите, уважаеми колеги-неюристи. За да започне действие прокуратурата, то трябва да получи достатъчно данни, достатъчно доказателства, достатъчно основания, за да предприеме някакви действия. Тези данни, основания и доказателства се събират от МВР и службите. Който и да е прокурор, и от нас да вземете и от вас, който и да е – когато му дойде на бюрото такова нещо, уверявам ви, ще предприеме действия да образува, да започне разследване. Въпросът е защо толкова време там не е пристигнало нещо. Защо МВР са мълчали? Защо?”
На питането откъде знае, че не е пристигнала информация в прокуратурата, Нинова отговори: „Е, ако е пристигнала и не са започнали, това вече е проблем. Но се съмнявам, че е пристигнала, и прокуратурата не е предприела мерки.”

Според Корнелия Нинова, управляващите са вкарали специален закон, за да се опростят 58 млн. лева на Кирил Домусчиев.
„На Гергов му даваш 43 млн. лева за дупката във Варна. Къде е принципът в тази работа? Това ли ви е борбата с олигархията и с прехода? Не, това е имитация, изборен подход – както искате го наречете, прах в очите на хората, прах в очите на европейски ни партньори. Защото, обърнете внимание, чакаме мониторингов доклад следващия месец”, коментира лидерката на БСП.
Според нея, у нас действа политико-олигархичен модел, който трябва да бъде разграден.
Корнелия Нинова разкритикува и проектобюджета на държавата. Според нея хвалбите на властта, че това е най-амбициозният и социален бюджет, не отговарят на фактите.
Всъщност се увеличавала данъчната тежест, реформи нямало, а най-потърпевши били младите хора и пенсионерите.
БСП щели да представят свой алтернативен бюджет следващата седмица на широко обществено обсъждане.Корнелия Нинова се опъна с ботокс като Лили: Избягала за разкрасителни процедури след скандала „Есемесгейт“Лидерката на БСП Корнелия Нинова е минала през разкрасителни процедури навръх скандала в столетницат…Oct 18 2018skafeto.com


loading...