Австралийският милиардер Клайв Палмър, който е женен за българка, оповести, че през 2022 г. ще пусне на вода точно копие на лайнера „Титаник“. Компанията на 64-годишния Палмър „Блу стар лайн“ работи по проекта на стойност 700 млн. долара още от 2012 година, съобщава „Телеграф“.
Палмър, чието състояние се оценява на над 2 млрд. долара, е забогатял от минно дело. Той също така се занимава с туризъм и построи курорт и развлекателен парк на тема динозаври, наречен „Палмързаурус“, на източното крайбрежие на Австралия.
Магнатът се впусна и в политиката като вече бе един мандат депутат. Сега той отново води предизборна кампания с новосъздадената си Обединена австралийска партия.Олигарсите Арабаджиеви се изпокриха като руски милиардери в чужбинаБизнесмени Ветко и Маринела Арабаджиеви дълго време бяха част от така познатия ни роден “елит”, но с…Sep 2 2018skafeto.com

Палмър е женен за българката Анна Топалов, която е 20 години по-млада от него. Историята на отношенията им напомня латиноамерикански сериал. През 1993 година красивата 18-годишна българка отишла в Австралия, за да се омъжи за нашия сънародник Андрю Топалов – стар приятел на Палмър. Тъй като родителите на Анна нямали възможност да отидат на сватбата, самият Клайв я завел до олтара.
За нещастие, през 2006 година и Андрю и съпругата на магната Сюзън Палмър умират от рак. Овдовялата Анна започва да се грижи за двете големи деца на Клайв и постепенно става част от семейството му.
Двамата се оженват през 2007 година, а на следващата година се появява на бял свят малката Мери. Малко по-късно им се родила още една щерка на име Люси.Българинът Владимир стана един от 11 нови милиардери през тази година! Историята му е повече от феноменалнаБългаринът Владимир Тенев и неговият партньор Байджу Бат са едни от 11-те нови технологични милиарде…Jul 22 2018skafeto.com

loading...