Кристалина Георгиева доходи

Бившата еврокомисарка и настоящ главен изпълнителен директор на Световната банка (СБ), Кристалина Георгиева определи като естествено и необходимо задължение България да влезе в чакалнята на еврозоната. Влизането на страната ни в еврозоната означава, че ще имаме едно столче, на което ще пише България, обясни тя в ефира на БНТ, публикува news.bg.

Според Георгива притеснението на хората, че заплатите в страната ще се променят, ако се приеме еврото в България, са неоснователни.

Добре е да се работи с евро в България„, смята главният изпълнителен директор на СБ.

Геогиева обясни, че 2/3 от средствата на Световната банка отиват в бедните държави, а останалата част отиват в страните с по-високи доходи.

Приоритетните държави с по-високи доходи са тези, които правят реформи, имат ясна стратегия за инвестиране и там, където виждаме големи резултати, като например Аржентина, поясни Георгиева.

Ние сме навсякъде, където проблемите на развитието и на сигурността на света са свързани„, изтъкна тя.

Кристалина Георгиева ни поля с леден душ. Цените на бензина и дизела скачат шоковоБившият български еврокомисар Кристалина Георгиева ни поля с леден душ, след като обяви, че през 201…Jan 25 2017skafeto.com

Кристалина Георгива призова да се замислим какъв ще бъде светът в бъдеще, как ще изглежда трудът в бъдеще и как се справяме с големите глобални предизвикателства.


loading...