убийство

Мистериозно убийство и самоубийство изплашиха жителите на Велинград през януари 2013 г. И въпреки че хората от курортния град говорят, че причините за небивалата трагедия са ясни, официално те все още не са доказани.
Кучета изравят тялото на баба с примка на шията край Велинград

На 21 януари 2013 г. кучета изравят трупа на възрастна жена в канавка на пътя между Велинград и Юндола, съобщава вестник „24 часа“. Работници, отговарящи за поддръжката на трасето, които се намирали наблизо, се обаждат в полицията. Още при първоначалния оглед става ясно, че жената е удушена.
Примката, с която това е извършено, все още се намирала около врата на жертвата. Разследващите идентифицират убитата като 73-годишната Стоянка Делкова от Велинград. Справка показва, че жената е обявена за издирване от съседи и приятели, след като изчезва от дома си на 23 ноември 2012 г.
Още в началото на разследването на жестокото убийство оперативните работници стигат до извода, че Стоянка Делкова е убита в дома си, а след това е закарана и затрупана с отпадъчни материали край пътя за Юндола. Възрастната жена е намерена по чорапи и с домашните си дрехи.Бившият съпруг на Алла Пугачова поръчал убийството на Филип КиркоровРуската световноизвестна, легендарна поп певица, композиторка и киноактриса Алла Пугачова и руската …Mar 13 2019skafeto.com

Свидетелка и най-близка приятелка на удушената разказа, че в деня на изчезването й с Делкова трябвало да ходят на гробищата, но тя не отишла на срещата. Тогава свидетелката я потърсила в дома й.
След като повикала на вратата и никой не отговорил, влязла в приземния етаж, където живеела Стоянка. В помещението видяла лекарствата за сърце, без които Стоянка никога не излизала, и обувките й.
От жилището не липсвало нищо.
За убийството на Стоянка Делкова е заподозрян пенсиониралият се наскоро служител на МВР Малин Бозьов или някой от семейството му. Бившият полицай, съпругата му и двамата им пораснали синове живеят на етаж в къщата на убитата. 47-годишният мъж е работил над 20 г. в техническата служба на полицейското управление във Велинград.

Бабата се сближила със семейство Бозьови след смъртта на съпруга си. Те имали малък апартамент в близост до къщата на възрастната жена. Помагали й, когато имала нужда, и в един момент Стоянка ги поканила да живеят на празния етаж от къщата й, вместо да се мъчат 4-мата в панелното жилище. Малко след като семейството се нанесло при нея,
Делкова им приписала етажа срещу задължение за гледане.
Семейството не пожалило средства и направило основен ремонт на новото си жилище. С това обаче идилията свършила.

Не минало много време и баба Стоянка започнала да се оплаква на съседи и приятели, че Бозьови я тормозят и бият. Често възрастната идвала при приятелките си цялата в синини, за да се крие при тях. Подавала жалби в полицията и прокуратурата.
От семейството отричали, твърдели че Стоянка си измисля. Гарантирали, че се грижат за нея както подобава и дори й помагали финансово.
Въпреки жалбите от правоохранителните органи не последвала адекватна реакция. Заради това Делкова напуснала къщата си и отишла на квартира. Завела и дело в съда за разваляне на дарението. Спечелила делото и се върнала да живее отново в приземния етаж на къщата си.

Ден преди да пристигне съдия-изпълнител да въведе в пълно владение на имота Стоянка Делкова и да изгони от етажа Бозьови, бабата изчезнала, свидетелстват пред разследващите приятелките й.
Съдебното решение така и не е изпълнено и семейство Бозьови продължили да живеят в имота.
В рамките на образуваното досъдебно производство за убийството на Стоянка Делкова започват ежедневни разпити на Малин Бозьов, синовете и съпругата му. Те обаче категорично отричат да имат нещо общо с тежкото престъпление, още повече че разследващите нямат улики и доказателства срещу тях.

На 24 януари 2013 г. бившият полицейски служител Бозьов отново е призован на разпит в 10 ч сутринта. Половин час преди това съседи го виждат да разхожда кучето си в двора на имота. Чува се изстрел и мъжът се свлича до стената на къщата. След секунди от жилището по пижами изскачат съпругата и синовете на Малин. Те го закарват с колата в местната болница, където мъжът умира.
По-късно ще стане ясно, че Бозьов се е застрелял с един изстрел в главата с пистолет “Макаров”. Оръжието е законно притежавано от един от синовете му, който тогава работел като охранител. В жилището им разследващите намират и предсмъртно писмо, в което Бозьов се прощава с близките си. Няма и ред обаче за убийството на баба Стоянка.

След кончината на пенсионирания полицейски служител близките му обвиняват за това бившите му колеги. Малин не можел да понесе, че той и семейството му са заподозрени в убийство, след като повече от 20 г. е бил безупречен служител в системата на МВР. Делото за смъртта му е приключено.
След самоубийството на Бозьов разследването по убийството на баба Стоянка зацикля. Няма нови заподозрени, няма и повдигнати обвинения.

И до момента обаче участници в разследването не се съмняват, че неразкритото убийство и последвалото самоубийство са заради един етаж от къща.
На настоящия етап досъдебното производство за убийството на Стоянка Делкова е спряно, за да не тече давност, но не е прекратено, заявиха за “24 часа” от окръжната прокуратура в Пазарджик. Ако в някакъв момент се появят нови данни и обстоятелства, свързани с убийството, то ще бъде възобновено.

Синът осъден на смърт през 1985 г.
Баба Стоянка е известна във Велинград с друга трагедия, която сполетява семейството през 1985 г.
Тогава единственият син Живко Делков е осъден на смърт и разстрелян. Обвинението срещу него е, че като войник бяга от казармата и в курорта Цигов чарк над Батак разстрелва с автомат полковник от армията и съпругата му.
След като съпругът на Стоянка, бивш милиционер, умира, тя остава сама. До последния си дъх двамата родители смятат, че синът им е осъден несправедливо, без доказателства, и искат възобновяване на съдебния процес и реабилитиране на детето им.Черен понеделник: Четворно убийство в Нови Искър, военен изби близките сиЧерен понеделник за България! Преди минути стана ясно, че нова кървава драма е почернила цяло семейс…Feb 18 2019skafeto.com

loading...