Хонконг протести
Протестите в Хонконг към 01.07.2019г.

Днес държавните служители също се включиха към протестите в Хонконг. Спорен законопроект предизвика милиони граждани в Хонконг да излязат на улиците от няколко месеца. Населението се оказа твърдо против законопроекта, който дава право на властите в града да екстрадират лица обратно в континентален Китай.

Хиляди правителствени служители призовават своя работодател да отговори на исканията на протестиращите относно кризата на законопроекта за екстрадиция. Мнозина пренебрегват представите за политически неутралитет, като ясно заявяват: „Ако решим да мълчим, ще предадем своя дълг и доверието на хората.“

Държавните служители на протестите в Хонконг рискуваха гнева на притеснения си работодател в петък вечерта, като се събраха на безпрецедентен митинг във финансовия квартал на града и призоваха правителството да посрещне исканията на протестиращите заради бушуващия смут за екстрадиция.

Ден преди да се включат държавните служители в протестите, притеснените управляващи на мегаполиса призоваха държавните служители да не предприемат „действия, противоречащи на вижданията на правителството.“ Но онези, които се явиха на протестите, заявиха, че са непреклонни и са се присъединили към протестите в лично качество и в свободното си време. Чон Ка-по, един от организаторите на протестите, заяви, че участието им няма да компрометира техния професионализъм.

Как властта на Китай контролира Тибет чрез приложение за чатВсички много добре знаем за рисковете от наблюдение, на които се излагаме, споделяйки информация и л…Aug 2 2019skafeto.com

„Докато нашето общество се приближава до ръба на колапса, държавните служители и лицата в други социални сектори също изразиха опасенията си“, заяви Чонг, служител в отдела по транспорт. „В духа на правилното и грешното, ако решим да мълчим, ще предадем своя дълг и доверието на хората.“, коментира той.

Той призова правителството официално да оттегли напълно отменения вече законопроект и да започне независимо разследване за политическата буря. „Само по този начин нашето общество може ще да се измъкне от мъката и помирението“, каза той.

Към протестите в Хонконг се включиха днес и държавните служители (ВИДЕО)
Тълпата напълни всички основни пътни артерии на града

Организаторите заявиха, че на митинга са присъствали над 40 000 души. Според полицията, обаче, размерът на тълпата е била 13 000 души в своя пик. Събитието продължи близо три часа и напълни близките улици „Джексън“ и „Чатър Гардън“. През повечето време трафикът беше спрян, а тълпата превзе цялата централна част на града. На митинга изказвания направиха бивши държавни служители и депутати, които повториха исканията за проверка на действията на властите в Хонконг.

„Продължавайте, държавни служители“, скандираха участниците, размахвайки включените си мобилни телефони. По-късно отвориха чадърите си, когато заваля дъжд, но тълпите останаха.

Празнична атмосфера надделя, дори когато демонстрантите изглеждаха раздразнени от строгото напомняне на правителството предния ден, че държавните служители трябва да останат политически неутрални и „напълно лоялни“ към изпълнителния директор на града и официалните власти. Групите размахваха лозунги, които гласяха: „Политически неутралитет не означава липса на съвест“.

Невероятен китайски лек при болки в ставитеЛекари от Китай съобщават, че заболяванията на костите и ставите възникват, защото човек не задържа …Aug 2 2019skafeto.com

Държавен служител, който заяви, че е работил в обсерваторията в Хонконг, е непреклонен. Той сподели, че не нарушава политическия си неутралитет, като присъства на митинга, защото смята, че трябва да бъде лоялен към хората, а не към правителството.

„Ако митингът беше в подкрепа на правителството и полицията, щяха ли властите да ни критикуват за нарушаване на политическия неутралитет?“, заяви държавният служител с 15-годишен опит.

Той продължи: „Наистина ми беше странно, че ни помолиха да бъдем лоялни към Кари Лам и нейната администрация. Подписахме трудов договор с правителството. Тези, за които служим, трябва да са хората, а не една личност. Трябва ли да изпълняваме задача, ако знаем, че е несправедлива и неразумна?

Към протестите в Хонконг се включиха днес и държавните служители (ВИДЕО)
По улиците на града излезнаха над 2 милиона души

Двама 25-годишни държавни служители от отдела по вътрешните работи, които се появиха с маски, заявиха, че имат право да протестират. Това е нещо, което не трябва да им бъде отказано „само заради нашите работни места“.

Ученият от публичната администрация Джон Бърнс каза, че протестите в Хонконг показват, че правителството „е успяло да разруши основна институция в града“.

„Нашите политически лидери отново демонстрират своята некомпетентност. Правителството пропиля добронамереността на общността“, каза той.

Към присъедините протестите в Хонконг се включиха лекари, медицински сестри, полицаи и други служители от общината.

Последното проучване на Хонконгския институт за изследване на общественото мнение установи, че 79 на сто от разпитаните 1000 души искат законопроектът да бъде оттеглен, докато половината от тях иска Кари Лам незабавно да подаде оставка.

Анкетата показва нещо много показателно. Младите граждани са повече против законопроекта, отколкото по-старото поколение. Като цяло около 69% от участниците бяха против законопроекта. Тази цифра нарасна до над 90% при протестиращите на възраст между 14 и 29 години.
За 3 дни Китай се сдоби с 3 нови милиардериHoвaтa бopca в Kитaй – Ѕtаr Маrkеt, пoдoбнa нa Nаѕdаq в САЩ, ĸъдeтo ce тъpгувaт гoлeмитe тexнoлoгичн…Jul 24 2019skafeto.com

loading...