https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Естрадната ни прима Лили Иванова опитала да зачене с помощта на билкови отвари.
Това се случило с помощта на най-популярния феномен у нас Петър Димков. Певицата го потърсила сама в периода, когато комунистическата власт му забранила да лекува, пише вестник „България днес“. Билкарят неведнъж е разказвал как около дома му в софийския кв. „Лозенец“ постоянно се навъртали цивилни милиционери, които зорко следели кой влиза и излиза от къщата. Хора от цялата страна опитвали, а някои и успявали да се доберат до него с надеждата да получат помощ. Така прави и Лили Иванова, която в началото на 70-те години на миналия век все още е далеч от звездния статус, на който се радва по-късно и до днес.

Връзката между Димков и Иванова прави дъщерята на бившия Първи Тодор Живков – Людмила. Тя също се ползвала от съветите и рецептите на лечителя, а по-късно изиграла и важна роля в забраната му за практикуване, която дълго време тегне над него. С помощта на „червената принцеса“ тя е отменена. Така с височайшето благоволение на дъщерята на Живков Лили стига до лечителя. Димков й прави ирисова диагностика като на всички свои пациенти. После предписва определен режим на хранене и съставя билкова рецепта, която певицата изпълнява безпрекословно почти три години. За съжаление до забременяване така и не се стига.Лили Иванова живее в кошмар, трима я охраняват непрекъснато от агресивен психопатАко засечете някъде по улиците Лили Иванова, ще видите, че тя винаги се движи, придружавана от поне …Dec 23 2018skafeto.com

Несполуките обаче не помрачават приятелството между певицата и билкаря и двамата са много близки до кончината на Димков през 1981 година. За приятелството им разказва и дъщерята на Димков – Лили. „Много хора вярваха на татко, но имаше и такива, които му пречеха. Лили беше добронамерена и той много я харесваше“, сподели дъщерята на Димков.
Според биографи на примата на родната естрада двама са господата, от които тя е очаквала дете в младите си години – бившият й съпруг д-р Георги Павлов и музикантът Здравко Радоев. В края на 50-те години двата аборта и сложните гинекологични операции, които певицата претърпяла в провинциални болници, едва не й коствали живота.

Първия път, когато направила аборт, певицата била все още никому неизвестната Лиляна Иванова Петрова. Тя била омъжена за кубратската си любов д-р Павлов, с когото се запознала, докато работела в местната болница като медицинска сестра. Втория аборт Лили направила от популярния музикант Здравко Радоев, докато все още била омъжена за д-р Павлов.
„Не страдам, че нямам деца. Не съм и длъжна да обяснявам защо нямам деца. Но публиката заслужава истината. Днес твърдя, че въпросът защо нямаш деца, никога не трябва да се задава на нито една жена. Дали има деца, дали няма, защо няма. Всичко е Божа работа. Бог знае защо ме е създал. Оперирана съм два пъти от извънматочна бременност. Това е моята драстична история. Недейте да мислите, че тогава лекарите бяха много по-добри от сега или че обслужването по болниците беше по-качествено.

Можеше като куче да те оставят някъде да умреш. Тогава не бях известна“, разкрива в автобиографичната си книга „Истината“ естрадната прима.
Първия аборт Лили направила по време на концерт в Разлог. Певицата загубила много кръв и макар че нейната кръвна група „А“ не била от редките, се оказало, че няма банка, за да й прелеят. Тогава един от лекарите се съгласил да стане кръводарител и така я спасили. Оцеляла на ръба.
Проблемът се повтаря отново, но този път в Ловеч. Лекарите я сложили на операционната маса заради симптоми на апандисит, но когато отворили корема й, установили друго. Лили получила кръвоизлив и наведнъж медиците извършили две хирургически интервенции. Премахнали и една от маточните й тръби.
Тъй като след операция от апандисит вода не се дава, на третия ден Лили се обезводнила и загубила зрението си.

„Не мога да виждам, не мога да говоря, не мога да чувам. Схващат се всички лицеви мускули. Ослепявам и казвам: Не виждам и не мога да говоря. Те ме гледат и се чудят какво става. Правят консултация докторите и само един от тях се сети: Вода дадохте ли му на това момиче? Ами, не сме. Е, защо?, Ами защото има апандисит. Да, но има и друга операция. Веднага влейте физиологичен разтвор. И ме оправиха“, разказва в книгата си кошмарни спомени кубратската легенда.
С днешна дата на певицата не й липсват емоции относно деца. Тя с голяма любов се грижи за внуците на сестра си Магда и двете прекарват всички празници заедно с голямата фамилия.Лили Иванова: Само Ванко ме обичаше истински! Проблем със сърцето и кръвното надвиват талантливия композиторИван Пеев е роден на 30 април 1937 г. в Горна Оряховица. Завършва Българската държавна консерватория…Nov 26 2018skafeto.com


loading...