https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

На годишната конференция на експертите по инфекциозни болести IDWeek, лекари разказаха за ужасяващ инцидент, съобщава usa.one. Жител на на щата Ню Йорк, запален по лов на диви животни, уловил катерица и изял мозъка й.
Не след дълго обаче умрял в страшна агония: първо имал проблеми с речта и го налегнало депресивно настроение, а след това напълно изгубил връзка с реалността и започна да бълнува, пише zdrave.to.
Известно време лекарите били затруднени с диагнозата, докато роднините на пациента не споменали екзотичните му вкусове. Тази история разказал лекар от клиниката Rochester Regional Health, при когото постъпил за лечение 61-годишният ловец от Ню Йорк.
Внимание: Изхвърляме ги с лека ръка на боклука, а те лекуват десетки болести!Лукът много често се използва във всеки дом. Без него почти няма блюдо.Но малцина знаят, че много по…Sep 26 2018skafeto.com

Човекът бил в окаяно състояние, тъй като вече били настъпили радикални промени в съзнанието му и дори не можел да ходи. Болничният персонал бързо определя от какво заболяване страда от пациента. Това е болестта на Кройцфелд-Якоб (CJD), известна още като болестта „Луда крава“ – много рядка инфекция, която обикновено засяга говедата.
Повечето от случаите, когато хора са се заразявали от това рядко заболяване заболяване, са били свързани с ядене на говеждо месо. Но болният мъж от Ню Йорк по това време не бил ял говеждо. Всичко станало ясно, когато роднините му разказали, че ловецът многократно е консумирал мозъци на животните.

Същото направил и с уловената от него катерица и се заразил със смъртоносната болест. За съжаление лекарите не можаха да помогнат на този пациент, защото CJD не се лекува и той не след дълго почина.
Говорейки за инцидента, експертите отбелязаха, че болестта „Луда крава“ е изключително рядко заболяване. В периода от 2013 г. до 2018 г. в Съединените щати са регистрирани само 3 случая на CJD, всеки от които завършва със смърт. Лекарите се оплакват още, че често е възможно болестта да се идентифицира само в късен етап, поради което съществува висок риск от замърсяване на медицинското оборудване, използвано за изследване на пациента.Учени назоваха зеленчука, който помага при всички болести. Расте навсякъде и в БългарияВсички зеленчуци са полезни и спор за това няма. Но този е особен!
В него има много антиоксиданти, к…
Sep 10 2018skafeto.com