Иван Костов водната криза

Бившият министър-председател Иван Костов често споменава, че не е доволен от приватизацията, проведена под неговото ръководство. Това обаче явно не се е отразило на фамилните доходи.

Зад високите огради на 3-етажния палат на Иван Костов се крие райска градина, съобщава вестник „Ретро“. Впечатляващият имот, изпъкващ отдалеч с размерите си на прогимназия, се намира в баровския столичен квартал „Драгалевци“. Минувачите често цъкали с език, изумени от голямата къща, но само малцина знаят, че още по-голям лукс се крие отвъд дуварите й.
За градината си, излязла като от списание, бившият премиер хвърлил със замах впечатляващите близо 100 хиляди лева.
Лукс: Иван Костов пръсна 100 бона за райска градина (снимки)Цветан Василев превеждал всеки месец по 25 000 лева на Иван КостовЦветан Василев ми разпореди да намеря начин и да превеждам всеки месец на фирма на Иван Костов по 25…Mar 26 2019skafeto.com

Удоволствието да се буди с красива гледка му струвало прескъпо, а разходите по огромния двор никога не спирали. Откакто Костов е далеч от активния политически живот, той се отдал изцяло на двете си хобита – градинарството и писането. Преди обед задължително подрязвал храстите и поливал райграса, а в следобедните часове залягал над ръкописа на мемоарната си книга.
Лукс: Иван Костов пръсна 100 бона за райска градина (снимки)

Градината, която блести с огромно и твърде екзотично разнообразие от растения – секвоя, липа, орех, магнолии, рододендрони, мини ели, юки, японски вишни, плачеща върба, перуники, божури, туи, фламинго, майски дъжд, е създадена първоначално от ландшафтен архитект, но след това поддръжката и обновяването останало в ръцете на политика и семейството му. Всяка година те засявали по нещо ново, като негова първа помощничка в агрономството била голямата му дъщеря Яна, за която неотдавна „Ретро“ разкри, че живее в къщата на баща си заедно с италианския си мъж Алесандро Мерлини и тяхната дъщеричка Емма.
Лукс: Иван Костов пръсна 100 бона за райска градина (снимки)

По идея на Яна Костов се навил да извика бригада, която да направи огромен изкоп насред двора. Почти месец къщата била строителна площадка, но резултатът си заслужавал. В центъра на градината се появило частно езеро, в което Яна развъждала редките и претенциозни водни лилии. Покрай много си пътувания в чужбина тя си открадвала различни идеи и така с баща й преобразили в изцяло японски стил малък кът от двора.
Лукс: Иван Костов пръсна 100 бона за райска градина (снимки)

Пролетта било любимото време на бившия лидер на ДСБ, защото сега правел разсадите за зарзавата. На скришно за гостите място Костов всяка година засаждал домати, боб и пипер и през цялото лято фамилията консумирали екологични зеленчуци домашно производство. Имали и много овошки, а специално внимание синият лидер не обръщал на прословутите си теменужки, а на ягодите – любимия десерт на жена му Елена.След 8 обира: Два булдога пазят палата на Иван Костов в ДрагалевциИван Костов е намерил решение как да прекрати постоянните набези на крадците в огромния си палат в с…Jan 29 2019skafeto.com

loading...