Ради Найденов

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Броени дни, след като правителството на Огнян Герджиков сдаде властта, лъсна голяма издънка на един от служебните министри. Оказва се, че на практика през цялото управление на професора, Ради Найденов е бил едновременно служебен външен министър и посланик на България в Германия.

По мнението на юристи тук категорично става дума за конституционна несъвместимост и конфликт на интереси, тъй като Найденов на практика се явявал началник на себе си, съобщи вестник „Труд“.

Освен това Ради Найденов е направил „предложение“ до подчинената му Кариерна комисия на Министерството на външните работи, в което се иска кадрово укрепване на дипломатическите ни представителства в Германия.От последните минути. Нещо се случва във властта. Засилиха охраната на Герджиков, връщат го спешно в София за…Нещо се случва по високите етажи на властта у нас. Пред минути стана ясно, че служебният премиер Огн…Apr 20 2017skafeto.com

Доказателств за това е протокол от проведеното на 17 март заседание на Кариерната комисия, с който вестникът разполага.

Ради Найденов също така е дал указание предложението му да се разгледа на заседанието на комисията на 2 май, броени часове преди служебният кабинет да предаде властта на редовното правителство. „Труд“ цитира и служители на външното ни ведомство, според които Ради Найденов е използвал периода, в който е бил министър, за да си отмъсти на инспектората, заради проведените няколко проверки на мисиите ни в Германия, при които са установени редица нарушения.

В ролята си на служебен министър Ради Найденов е намалил тримесечната оценка за работата на инспектората от 2 на 4 (според прилаганата от МВнР система за оценяване най-ниската оценка е 5).Премиерът Герджиков тегли чертата и призна: Изпълних изричната воля на Бойко Борисов за…Служебният министър-председател Огнян Герджиков направи равносметка на управлението на кабинета. В и…Apr 17 2017skafeto.com


loading...