Любо Нейков и Евтим Милошев

Най-успешните продуценти у нас – Евтим Милошев и Любо Нейков, разделиха бизнеса си. От миналата година те имат и нов управител във фирмата си „Дрийм тийм“ – Петър Пейчев.
Към „Дрийм тийм прадакшън“ са се „родили“ и нови фирми – „Дрийм тийм пикчърс“, и „Дрийм тийм филмс“ ООД, съобщи вестник „България днес“. В първата от тях като съдружник се е включил Мартин Макариев, съпругът на Луиза Григорова. В първите сезони на „Откраднат живот“ тя бе главната героиня – д-р Вяра Добрева.
В управата на „Дрийм тийм филмс“ не фигурира името на Любо Нейков. Там са Евтим Милошев, Габриел Георгиев и сценаристът на „Откраднат живот“ Иван Спасов. Това е фирмата, която направи едни от най-успешните български ленти през годините – „Дървото на живота“, „Пеещите обувки“, „Живи комини“, „Дяволското гърло“ и много други. Любо Нейков пък е основно действащо лице в „Дрийм тийм прадакшън“ и отговаря за телевизионните шоу предавания и сериала „Столични в повече“. „Това обаче не означава, че отговорността му е размита. Напротив – той живо участва във всичко, което се случва с компаниите“, споделиха хора от екипа на Нейков.Любо Нейков неузнаваем: Комикът свали ударно 15 кила с диетата на Марта ВачковаЛюбо Нейков е предприел крути мерки в отслабването си и вече бил минус 15 килограма. Този път комикъ…Jan 27 2019skafeto.com

„Дрийм тийм прадакшънс“ е основана през 2006 година от Евтим Милошев и Любомир Нейков. Компанията е утвърден на пазара като лидер в телевизионното производство на филми, публицистични шоута, риалити формати и специализираните предавания. Освен с телевизионни проекти „Дрийм тийм прадакшънс“ успешно е реализирала и пет национални турнета на шоуто „Комиците“ и театрални проекти, като илюзионния спектакъл „Магията на Ненчо“, който се играе на сцената на театър ДБългарска армияУ и „Скакалци“ на Ст.Л. Костов на сцената на Сатиричния театър.
Евтим Милошев и Любо Нейков от години работят заедно, а скандали между двамата не са известни. Телевизионният журналист Милошев си тръгна от „люпилнята за кадри“ на Слави Трифонов точно навреме, за да основе в най-точния момент собствената си компания „Дрийм тийм прадакшънс“. Фирмата е общо дело на продуцента и актьора Любо Нейков, а до скоро и на сценариста Росен Петров. С него обаче двамата се разделят, след като шоуто му „Нека говорят“ пада от ефира на Би Ти Ви.
Любо Нейков и Милошев взеха важно решение за бизнеса си

С напускането на фирмата на Дългия Евтим си взе и един от най-любимите формати на българския зрител „Сървайвър“, за да направи сам последните му три сезона. Компанията разработи и суперуспешното шоу „Комиците“, в което събра любимците Любо Нейков, Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов. Днес те са звезди и в сериала „Столичани в повече“. „Дрийм тийм“ реши поредицата да е в неразработения у нас жанр драмедия (комедия с драма). В момента се снима поредният сезон на сериала.
За последните няколко години двамата съдружници изкарват милиони, които постоянно влагат в нови продукти. Реализацията на продукциите гълта и сериозни разходи, показват отчетите на фирмата. Според сметките двамата са истински спестовници. Вместо да прахосат парите, те стоят в банкови сметки. По-голяма част от останалите средства са вложени в покупката на дялове в инвестиционен фонд. Към края на 2012 г. тяхната стойност е била над 1,5 млн. лв.
За разлика от „Дрийм тийм“ останалите две фирми на Нейков – „Аплауз“ и „Съспенс“, не развиват никаква дейност.

Евтим с благодетел в сянка
Румен Гайтански-Вълка е финансовият благодетел на отбора мечта на Евтим Милошев и Любо Нейков „Дрийм тийм“. Бизнесменът дал рамо на двамата телевизионери, защото има роднински връзки с единия. Вълка и Милошев са трети братовчеди, научи „България Днес“. Благодарение на кръвната връзка и финансите на Гайтански Евтим намери сили да напусне бившия си шеф Слави Трифонов и да създаде „Комиците“, а впоследствие и един от най-гледаните сериали в родния ефир – „Столичани в повече“. Евтим се отделя от Дългия след скандал между двамата, докато Милошев е продуцент на тв играта „Вот на доверие“. Евтим напуска, Би Ти Ви спира предаването, а Трифонов побеснява, че са му спрели кранчето с приходи. Връзките на Милошев с Вълка лъснаха по време на „Вот на доверие“, когато миската Ивайла Бакалова – по онова време половинка на Гайтански, печелеше наред в предаването.

Всички се усъмниха, че въпросите са нагласени, а отговорите – предварително заучени от Ивайла. Впоследствие Милошев спря да крие близките си отношения с Гайтански. Двамата дори бяха снимани да седят заедно на една маса на рождения ден на Ивайла през 2007 г. След това Евтим се съюзи с Любо Нейков, който се сбогува със Слави. Тимът Милошев – Нейков събра родни звезди и създаде „Комиците“, което до скоро се излъчваше в прайм-тайма на Би Ти Ви. Няколко месеца по-късно Милошев стартира „Сървайвър 2“, като нанесе жесток удар на Слави, който продуцира първия сезон на шоуто. Последва нов удар за Дългия – Евтим му отне шефа на сценарния екип Росен Петров. Милошев го изведе на светло и го направи водещ на „Нека говорят“.Любо Нейков вдига сватба: Комикът дава ръката на осиновената си дъщеряЛюбо Нейков е посрещнал зет у дома. Осиновената дъщеря на комика, която е негова племенница, си има …Dec 28 2018skafeto.com

loading...