майка

За фрапиращ случай на агресия срещу 2-годишно детенце и момиче във варненски автобус съобщи майката на пострадалото момченце, цитирана от Varna24.bg.
Случаят е от 15 февруари по линия №12 във Варна. Около 16.30 часа млада майка пътува с детето си и своя приятелка в посока „Аспарухово“. Около района на „Проектантска“ агресивен мъж във видимо нетрезво състояние налита с юмруци и обиди на детето, защото плачело, а след това и на момичето, което пътува с майката, защото се опитало да ги защити. Пътниците в автобуса гледали безучастно как възрастният мъж нанася тежки удари върху детето и момичето. Майката се обажда на тел. 112, за да потърси помощ от полицията. Единствено жена и две момчета от ромски произход се намесват, за да помогнат на двете млади жени и детето.Българка взриви социалната мрежа Фейсбук с призив към майките: Не кърмете навън, гадно е! (СНИМКА)Истинска полемика предизвика статус на българска майка във Фейсбук, която призова другите майки да н…Sep 14 2018skafeto.com

Ето и коментара на майката Теодора Николова, който публикуваме без съкращения и редакторска намеса:
„Уникално болно общество сте, народеее …. Днес следобед /15.02/ аз, приятелката ми и 2-годишният ми син бяхме нападнати в Градския транспорт … От пиян около 60-годишен господин. Детето ми бе ударено с юмрук в главата, защото плачело и вдигало шум в автобуса. След удара последваха думите: „Тъпо малко копеле, ако не млъкнеш, ща убия“.
Последва и зверски побой над приятелката ми, която стана да ни помогне … Шофьорът си кара, кондукторката гледа сеир, цял автобус хора мълчите като п…и и гледат как бият две жени и две годишно дете… Не ви ли е срам? А иначе плюете всички – ромите, циганите били мангали и тем подобни!!!

Цял автобус, пълен с българи си стоят по седалките и гледат как синът ми пищи, а в това време пияният мъж налага приятелката ми в главата. Добре, че имаше две момчета и една жена от ромски произход, които единствено скочиха, извадиха мен и сина ми и дръпнаха вилнеещия господин от приятелката ми.
Искам този коментар да стигне до хората, които ми помогнаха, за да им благодаря от цялото си сърце. А на онези, които стояха и гледаха безучастно ще кажа – вие не сте хора, а мърши!
Видя се кой е човечен в случая! Не е до произхода на човека. Нашият прекрасен български народ дори започна да роптае срещу това, че полицията каза да не се отварят вратите, докато дойдат служителите на реда.
Шофьорът ми каза, че закъснявал с 15 минути и заради нас щял още повече да закъснее. Провели сме от мухата – слон. Също чух и следните думи от жена с дете:

Ще пореве малко и ще му мине. Не ми се чака тука да идва полиция, а ако задържат автобуса трябва да давам пак 1 лв. за билет“.
Ето какво представляваме в днешно време хората. Болно общество с болни амбиции… Простотия и изродщина!!!“
Теодора е категорична, че ще съди нападателя, който е задържан след намесата на полицията. Тя споделя, че най-много я е заболяло от обидните думи на мъжа, нарекъл детето й „копеле“.
„Синът ми си има баща и го познава, макар и вече той да не е сред живите. Все още съм в потрес и шок от преживяното и искам този човек да получи заслуженото си, а хората да разберат, че днес е моето дете, но утре може да е тяхното, затова е редно да реагират човешки и съпричастно в такава ситуация“, допълни Теодора.Говорителката на „смелите майки“ – звезда от „Биг брадър“! Оставила бебето си на гардероб, за да отиде на дискотекаНай-активната от така наречените протестиращи майки и говорителка на протеста им – Аделина Банакиева…Nov 7 2018skafeto.com

loading...