„Малки щъркелчета изгоряха живи, защото пожарникари отказаха да угасят пламналото гнездо“, възмутиха се жители на врачанското село Гложене, пише Traffic News. Въпреки редица сигнали, подадени от граждани, пожарен екип така и не изгасил огъня, пишат в социалните мрежи очевидци на драмата.Трогателна картина, която се вижда веднъж в живота. Ето какво се случи със спасените щъркели (ВИДЕО)Трогателна картина, която не се вижда всеки ден. А може би се вижда веднъж в живота. На свобода бяха…Mar 27 2018skafeto.com

„Ето така гори щъркелово гнездо, докато в рамките на 30 минути, след като подадохме сигнал, се обадиха четирима души, на които отделно да обяснявам какво и къде се случва. Резултатът е, че малките щъркелчета изгоряха, за съжаление. Първа пристигна вишка и да се чуди човек за какво?
Малки щъркелчета изгоряха живи в Гложене (Снимки)

А пожарната така и не стигна да опъне маркуча. Поседяха и погледаха, явно решиха, че вече е късно за това. Отвратена съм от безхаберието и тромавата процедура на 112 и 070010010, където всички оператори бяха заети“, пише авторката на кадрите, показващи горящото гнездо.
Малки щъркелчета изгоряха живи в Гложене (Снимки)

Жената сподели, че очевидци са опитали да изгасят пламъците с маркуч, но струята не е стигнала достатъчно високо. Според нея причината за огъня са кабелите, които са в непосредствена близост до гнездото.

„Простотията българска е навсякъде! И зоополиция няма да има никога“, гласи гневен коментар под публикацията. Според някои фирмата за електроснабдяване би могла да помогне при подобна ситуация, тъй като те стигат до височината на стълбовете.Историята, която за часове трогна цяла България: Един спасител на щъркели с голямо човешко сърцеСафет Халид от силистренското село Зарица спаси от премръзване и приюти в дома си пет щъркела. Самия…Mar 21 2018skafeto.com

loading...