Орлетата на Борисов Манолова жалба
Мая Манолова

Кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София ще бъде тежка политическа грешка, която вероятно ще й коства цялата политическа кариера. Това каза политологът доц. Антоний Гълъбов.Палат с декар двор, баровско барбекю, специален асфалтов път – ето го имението на Мая Манолова (ГАЛЕРИЯ)Баровски палат в популярното сред столичните ВИП персони село Рударци край София приютява Мая Маноло…Aug 20 2019skafeto.com

Според него Мая Манолова няма управленски опит, докато управлението на Йорданка Фандъкова е следено много близо от гражданите.

„Строго погледнато нейната кандидатура няма да постигне резултат, тъй като тя има зад гърба си дълъг политически опит. До последно се надявах, че тя няма да допусне тази грешка. От една страна това компрометира работата й като омбудсман, от друга страна независимо от резултатите на изборите, тя повече няма да може да разчита на такава обществена подкрепа, каквато има към момента.

Очаквах, че тя се подготвя за следващите президентски избори и смятах, че може би това е моментът да имаме първата жена президент. Кандидатурата на г-жа Манолова за кмет на София е тежка политическа грешка за нея самата“, обясни той, цитиран от Фокус.

Според Антоний Гълъбов ГЕРБ ще има по-слаби резултати спрямо предходните местни избори, но ще запази доминиращата си роля в местната власт. „Слабият резултат на БСП на последните местни избори и мобилизацията през последните две години показва, че те ще имат по-добър резултат, но заради вътрешнополитическия климат няма да увеличат двойно кметовете си“, каза още политологът.


loading...