Мая Манолова партия

Омбудсманът Мая Манолова депозира оставката си като омбудсман в деловодството на Народното събрание.Водещ политолог: Мая Манолова сложи край на политическата си кариераКандидатурата на Мая Манолова за кмет на София ще бъде тежка политическа грешка, която вероятно ще й…Sep 3 2019skafeto.com

„Подадох оставката си като омбудсман на Република България. Мотивите са на сайта на институцията и са изпратени на всеки от вас. С тях ще можете да се запознаете подробно. Направих го, защото колкото и търпение да има човек, то се изчерпва“, каза Манолова, цитирана от „Фокус“.

„Успях да помогна на част от хората, но на много други не успях. Това ме кара да не спя, да се чувствам зле. В началото срещах присмех – коя е тази и какво иска. Присмехът беше от страна на институциите и на властта. Институциите в началото искаха да помагат, после да пречат. Ако и вие сте в състояние някой да помага на хората само, защото съм известна – няма да се чувствате добре“, каза Манолова и подчерта : „Накрая институциите започнаха да пречат на институцията“.

„Загадката свързана с Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Красимир Каракачанов ще я разгадаят самите те. Тези, които се опитват да ме спрат – притесняват мен и семейството ми. Не искам да се правя на герой, но това, което смятам да направя, е да отвоювам столицата на България. Със страх не се управлява, с лъжа също“, подчерта Манолова, след като депозира оставката си като омбудсман на България в деловодството на НС.

Тя заяви още, че целта ѝ е да върне столицата на хората. „София не е лява или дясна. Ще приема подкрепа от всеки“, категорична бе омбудсманът в оставка цитирана от Novini.bg.

„Ще бъда граждански кандидат, а утре ще стане ясно кой ще бъде в екипа ми. Не съм делила гражданите на леви или десни, ще приема подкрепата на всеки един столичанин“, каза още тя.

Това се случва часове след като обяви официално, че ще се кандидатира за кмет на София.

Припомняме ви, че законът не изисква Манолова да подаде оставка, но тя обяви, че ще го направи, защото така е редно. В него е записано единствено, че длъжността на омбудсмана е несъвместима с друга държавна длъжност, длъжност по управление в търговско дружество или юридическо лице с нестопанска цел, както и с членство в политическа партия или синдикална организация.

Към момента е ясно, че кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София ще бъде издигната от инициативен комитет. Дали тя ще получи подкрепа и от БСП ще се разбере чак около средата на месеца, защото на 11 септември ще има градска конференция на БСП, а на 15-ти на Национален съвет, който трябва да утвърди решенията на градската конференция.

Оставката на Манолова трябва да бъде приета от Народното събрание, което стартира работа утре.


loading...