Хапливи реплики са си разменили Реджеп Ердоган и Ангела Меркел, пишат медиите в Турция и Германия. Немският кацлер призова турския президент да зачита свободите след неуспешния опит за преврат. „Важно е да се пази свободата на изразяване, както и разделението на властите“, обяви Меркел. „Опозицията е част от демокрацията“, допълни министър-председателят на Германия. „При опита за преврат ние видяхме как хората в Турция защитиха демокрацията и правилата на демокрацията в Турция.

Именно затова в тази решаваща фаза е важна свободата на изразяване на мнения да бъде подкрепена и във връзка с това говорихме за свободата на медиите“, каза германският канцлер, цитирана от Ройтерс и БТА.

От своя страна Ердоган обяви, че не е доволен от репликите на Меркел за ислямски тероризъм. „“Ужасно и тъжно е, когато говорите по този начин за ДАЕШ (б.р. ИДИЛ). Като мюсюлмани ние сме разтревожени, когато тези думи се слагат заедно – ислям и тероризъм“, коментира Ердоган.

Горещ слух: Меркел пропушила трева срещу треперенето (ВИДЕО)Необяснимото дори за лекарите треперене на Ангела Меркел спря, а в Германия упорито се носи слух, че…Aug 19 2019skafeto.com

Двамата по-късно дадоха обща пресконференция. Ердоган обяви, че ще продължи съдействието с ЕС и НАТО за борбата с тероризма и справянето с проблема с бежанците, но иска съдействие срещу ПКК и ФЕТО. Меркел обяви, че германският правосъден министър ще обърне внимание на този въпрос и допълни, че ЕС ще продължи финансовата си подкрепа към Турция за бежанците от Сирия.

Страшна гледка: Нов пристъп като токов удар порази Меркел (Видео)За втори път в рамките на няколко дни германският канцлер Ангела Меркел е забелязана на публично мяс…Jun 27 2019skafeto.com

loading...