ники кънчев снимка
Ники Кънчев

Ники Кънчев отново ще изгрее като водещ на „Стани богат“ по Нова телевизия, твърди в. „Уикенд“. Новите собственици на медията братя Домусчиеви са упълномощили програмния директор на канала да преговаря за възобновяването на емблематичната игра в ефира с държателя на лиценза „Ендемол“. Това означава, че като лице на шоуто публиката пак ще гледа дългогодишния й водещ Ники Кънчев.

Още от Новини

Тъй като екипът нямал готовност да стартира от новия телевизионен сезон наесен, „Стани богат“ с водещ Ники Кънчев щял да тръгне от декември или евентуално чак през март догодина. Междувременно стана ясно, че година и половина след старта на „Стани богат“ по БНТ забавната игра за многознайковци вероятно ще прекрати излъчването си. Въпреки високия си рейтинг, предаването с водещ актьорът Михаил Билалов излизало твърде скъпо на държавната телевизия.

Заснемането на един епизод гълтало 22 000 лв. На месец БНТ плащала за телевизионната игра 484 000 лв. – сума, колкото стрували всички публицистични предавания и новини на медията. Всеки месец близо половин милион лева отивали в сметката на компанията „Олд Скул“ на Нико Тупарев, която държи правата му. Новият шеф на БНТ Емил Кошлуков най-вероятно ще спре играта поради липса на финанси.

Ако отиде в Нова, предаването ще се излъчва не повече от 2 или 3 пъти седмично, което ще свие разходите значително.

В последното за сезона издание на „Стани богат“ преди няколко дни водещият Михаил Билалов се сбогува със зрителите и обеща да се видят отново наесен. Според запознати БНТ е записала около 60 епизода в аванс, които щели да се излъчат през септември, октомври и ноември. След това играта спирала.

Миналата пролет, точно на 1 април „Стани богат“ се завърна на екран след 4-годишна пауза, но по БНТ и с нов водещ – Михаил Билалов. Ники Кънчев бе нейно лице в продължение на 17 години с прекъсвания и затова се сдоби с прозвището Мистър „Стани богат“. Според слуховете Ники много се обидил на продуцента Нико Тупарев, че е продължил да прави предаването в държавната телевизия, но без него. Макар че при рокадата на играта от Нова в БНТ зрителите първоначално не харесаха смяната на титуляря Кънчев с Джаро от кримисериала „Под прикритие“, само месец след това Билалов успя да промени негативните нагласи към себе си. За сравнение Кънчев се нуждаел от 6 месеца, за да се почувства комфортно в новата си роля, когато през 2001 играта стартира за първи път у нас.

Голяма част от успеха на „Стани богат се дължеше именно на ерудирания журналист, който често впечатляваше участниците и зрителите с богатата си обща култура.

В стола на богатството срещу Кънчев са сядали политици, популярни актьори, тв звезди и изпълнители. Участвали са дори президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов.

След старта на „Стани богат“ по БНТ миналата година с водещ актьора Михаил Билалов, Кънчев призна, че гледа предаването. „Когато успявам – го гледам“ лаконичен бе по темата бившият титуляр. Той обаче едва ли щеше да разбере колко е обичан от зрителите, ако не беше сравнението му с Джаро като водещ. Публиката хареса и Билалов, а рейтингът на „Стани богат“ надмина дори новините по Нова телевизия, които се излъчват в същия часови пояс.

loading...