прогноза за есента

Според метеоролозите ни очаква страшна прогноза за есента. Тя ще бъде основно дъждовна за районите на Италия и Балканския полуостров. Прогнозата е на авторитетния метеорологичния портал “Accuweather”. Летните бури с локални интензивни порои ще продължат през септември и октомври.

Облачните системи ще се движат бавно, а валежите ще са продължителни. Акумулираните количества ще създават риск от поройни наводнения и свлачища. До края на септември ще има силна гръмотевична активност, съобщава Нова телевизия, позовавайки се на портала.

С напредването на есента гръмотевиците ще утихнат, но валежите ще са чести. Влагата ще попречи на температурите в района да достигат високи стойности и ще гони жегата далече от нашите географски ширини.

Борбата с пожари в цяла България продължаваОт началото на седмицата се разразиха пожари в две области в България – Хасковско и Пловдивско, като…Aug 14 2019skafeto.com

Краят на есента ще е бърз, с рязко застудяване. Докато по-голямата част от континента ще се радва на плавен преход към зимата, на Балканите студеният въздух ще нахлува бързо и ще създава януарско усещане още през октомври. На този етап има условия зимата в Източна Европа да е с обилни снеговалежи, най-значителни в района на Молдова и Украйна.

Най-популярната снимка от ада в Сибир всъщност е на пожар в ЙелоустоунЗаради невероятния пожар в Сибир се появи една уникална „снимка“, която мълниеносно се разпространи …Aug 7 2019skafeto.com

На Британските острови есента ще донесе мощни бури с ураганни ветрове, които ще се разпростират чак до континенталните държави Холандия, Дания и Франция. Лятото ще се задържи най-дълго в Южна Франция, Испания и Португалия, където температурите ще са високи в следващите месеци.

В тази част на Европа ще има условия за развитие на обширни горски и полски пожари. Есента ще е най-приятна в централните райони на Европа с температури около нормата за сезона, уточняват метеоролозите от “Accuweather”.
Климатологът Георги Рачев с ранна прогноза за септемвриВремето на Стария континент пощуря и наблюдаваме торнадо в Люксембург, мълнии по футболните терени в…Aug 12 2019skafeto.com

loading...