Метрополитен
Красивите улици на австрийската столица

Виена… столицата на Австрия и един от най-приказните градове в света, а като такъв – с доста висок стандарт на живот. Оказва се, че градската управа е решила да не дои пари като за последно от ползващите виенското метро, за разлика от България, където нашият Метрополитен прави точно това.

Публикуваме един коментар от профила на журналиста Иван Бакалов по този въпрос (без редакторска намеса).

Знаете ли че? – имаше такива рубрики навремето.
– Ако си купиш годишна карта за метрото във Виена, реално излиза по-евтино от софийското.

Там единичен билет за метрото е 2,20 евро, а годишната карта е 365 евро. С намаление за различни групи е 224 евро (данните ми са до миналата година, мисля че няма промяна).

Тук билетът е 1,60 лв., а няма годишна карта, месечната е 42 лв. С намаление, песонализирана е 35 лв.Във Виена годишната карта е била 440 евро, но са я намалили на 365 и 224, защото са изчислили приходите от повече продадени карти. Към 730 хил. годишни карти продават във Виена.

В София, вместо да надуват цените, да въведат евтини годишни карти. Сега има за целия градски транспорт по 600 лева, а с намаление 365 лева. В София обаче се продават малко над 20 хил. годишни карти, поради много по-високата цена за тукашния стандарт на живот и приходите (уж най-високите заплати).

„Вкусна“ обиколка на Европа и среща с най-популярните десерти – Част IIКолкото повече, толкова повече! Е казва любимия ни анимационен герой Мечо Пух. Тази мъдра сентенция …Aug 23 2019skafeto.com

Стандартите и разходи за поддръжка на метро във Виена и София не могат да се сравняват. Реално у нас цените са високи, направо скубят софиянци.

А Метрополитен е новото РВД – назначават партийни протежета с гигантски заплати.

Някой кандидат кмет вместо абракадабри да обясни икономиката на метрото. С парите на ЕС строят вече трета линия, на каква база са тия цени.
Топ 10 на най-красивите градове в света за 2019От всички градове на света има много, който си заслужават да се посетят поради една или друга причин…Jul 30 2019skafeto.com

loading...