миглена каканашева мегз

Лустросаният и надуван през последните 3 години светски сапунен балон Мегз се спука с гръм и трясък преди дни в Пловдивския окръжен съд, където самообявилата се за дизайнерка Миглена Каканашева е подсъдима заедно с любовника си – транспортния бос Румен Рончев и свой братовчед за застрахователна измама в размер на над 100 000 лева, пише в. „Уикенд“.

Съдебно-криминалния трилър с участието на 27-годишната Мегз стартира миналата есен, когато напористата дама от град Раковски обяви, че апаши са откраднали тузарския й джип „Мерцедес” G класа от паркинг пред популярен нощен клуб в града на тепетата. Още тогава пловдивски криминалисти заявиха, че родната Коко Шанел е разследвана за застрахователна измама. Месеци по-късно истината лъсна на бял свят – оказа се, че Мегз сама е организирала кражбата на возилото си, за да не плаща лизинговите му вноски и да прибере над 100 000 лева от „Софауто”. Дизайнерката организирала кражбата на возилото съвместно с тогавашния си любовник Румен Рончев, а части от джипа бяха открити в гараж в град Раковски, стопанисван от родственик на Меглена Каканашева. Мегз обаче съумя да се възползва даже от обвинението на прокуратурата и докато нейния любовник Румен Рончев обитаваше килията на следствения арест, пуснатата под гаранция дизайнерка опита да завземе транспортната му фирма и имуществото му.

Опитът на Каканашева да заграби транспортните фирми на доскорошния си възлюбен бе разкрит от съпругата на Рончев – Зорница, която обяви пред медиите в съдебна зала, че дизайнерката е нахлула с армия от частни охранители в базата на фирмите на мъжа й „Розова долина” и „Ню Транс Груп” и се разпорежда с имущество за милиони левове. Оказа се, че дни преди да бъде арестуван, Румен Рончев сам предоставил пълномощни на любовницата си да върти фирмите му, опасявайки се, че може да прекара дълго време заключен. Мегз обаче се възползвала от ситуацията и пуснала заявление за придобиване на 51% от дяловете на фирмите на доскорошния си интимен приятел чрез фирмата си „Доверие МК”.

„Бях измамен от любовницата си!”, обяви в отворено писмо от ареста транспортния бос Румен Рончев. Негови близки разкриха, че баровецът вече подозира сложна и добре организирана схема, сътворена от Мегз, която изглежда е планирала още миналата есен дръзкия грабеж на транспортните му фирми. „Тя го е накарала да организира кражбата на джипа й, а след това е признала пред полицаи от Пловдив, че части от уж откраднатото возило се намират в обекти на Румен Рончев. Мегз е успяла да се спазари с ченгетата да арестуват само любовника й, за да може докато той е в ареста да му обсеби фирмата”, категорични са приближени до транспортния бос. Самия Рончев поискал прошка през сълзи пред съпругата си Зорница, че й е кръшкал публично с Мегз и се разкаял за злочестия си любовен романс. „Бях жертва на черна магия! Сякаш не бях същия човек. Всичко ми просветна, когато се озовах в ареста заради Каканашева. Тя е опасен аферист и престъпник и мястото й е в затвора!”, твърди днес Румен Рончев. Паметливи си спомниха, че миналата пролет във „ВИП Брадър” Джулиана Гани разказа на съквартирантите, че Мегз се занимава с черни магии от години.

В опит да омагьоса отново любовника си, чиято транспортна фирма заграби, Каканашева сътвори грандиозен панаир в Пловдивския окръжен съд. Във вторник Мегз театрално припадна в съда, докато се кълнеше във вярност към възлюбения си. „Любов, обичам те!”, избоботи Каканашева, но след като дори не бе погледната от окования с белезници транспортен бос, дизайнерката се строполи на земята. „Тая циганка прави циркове, симулира припадъци!”, провикна се в съда съпругата на Рончев Зорница. Как ще се развие казуса с обсебването на транспортната фирма на Румен Рончев, остава загадка. Баровецът вече е подал заявление, че оттегля пълномощните, които е разписал на Мегз. Запознати с аферата обаче разкриха, че Каканашева се опитва да продаде няколко от тировете на фирмите на доскорошния си интимен другар в Полша. Ако осъществи схемата си, Мегз може да забогатее с няколко милиона лева, преди срещу нея да тръгне разследване в прокуратурата и тя да бъде подведена под съдебна отговорност. Сигналната лампа, че Миглена Каканашева е чевръста измамница светна още преди 2 години, когато дизайнерката вече бе натрупала популярност, а онлайн магазина й за продажба на дрехи реализираше смайващи обороти за милиони. Оказа се, че Мегз поръчва дрехите, които представя като свои авторски проекти на ишлеме в Китай и Турция.

За да не плаща дължимото 20% ДДС на държавата, Каканашева регистрира рекордните 26 фирми, наименувани от „Мегз 1” до „Мегз 26”, чрез които продава стоката си. Всяка една от фирмите декларира оборот под 50 000 лева и по този начин хитрушата от Раковски си спестява плащането на данъци. „Схемата е измислена от нейната майка Магдалена, която е счетоводител. Чудно откъде е успяла да намери 26 човека, които да запише като управители на фирмите на щерка си”, коментират аферата юристи. Сега Каканашева е изправена пред угрозата да влезе в затвора, тъй като е подсъдима като подбудител на застрахователна измама и обсебване на чужда собственост в особено големи размери. Сигнал в прокуратурата срещу Мегз е внесъл и транспортния бос и неин съпроцесник по делото за кражбата на джипа Румен Рончев.


loading...