Наглостта на олигарсите Евгения и Николай Баневи вече минава всякакви граници. След като зрелищно бяха задържани в Ница по подозрение в данъчни престъпления и присвояване, сега съпругата на скандалния бизнесмен поискала да излезе на свобода, съобщи агенция „Блиц“.
Банева е пожелала да бъде освободена от ареста в Ница, защото нямало кой да се грижи за трите им деца. Съдът обаче е бил безмилостен и я е оставил в ареста.
Тя и мъжът й явно не осъзнават какво ги чака като си дойдат в България заради буквалното опоскване на завода „Полимери“ и още куп престъпления, в които ще бъдат обвинени. В близките дни се очаква да започне процедура за екстрадирането на семейството у нас.Извънредно: Министър Маринов с нови горещи разкрития за ареста на скандалните олигарси Баневи и бегълците Арабаджиеви!За годините, в които съм работил в МВР, съм показал, че може да ми се има доверие. Имаше кризисен пе…Nov 2 2018skafeto.com

Медията ни припомня, че съпрузите бяха задържани от френската полиция по искане на нашите власти заради подозрения за данъчни престъпления и присвояване. Разследването е за източване на завод „Полимери“ в Девня, приватизиран от Банев през 1998 г.
От 2010 г. заводът не работи, от 2013 г. е в несъстоятелност, а през 2017 г. е препродаден за 14,5 млн. лв. Според обвинението клиентите на „Полимери“ превеждали парите не по сметките на дружеството, а по офшорни сметки на Баневи, обясни шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев методите на източването. Имало и случаи на взимане на пари от касата на „Полимери“.
В резиденцията им край София били открити документи за собственост на офшорните фирми, злато и скъпоценности „в потресаващи размери“.Бивша служителка на Баневи сензационно: Нарязаха цяло предприятие на скрап, а с парите си купиха самолети и мерцедесиМариета Николова е била дългогодишен служител на арестуваните в Ница скандални бизнесмени Евгения и …Oct 31 2018skafeto.com

loading...