Астрал Холидейз засегнати

Към 51 човека са клиенти на представителя у нас на фалиралата британската фирма „Томас Кук“ – „Астрал Холидейз“, които са засегнати от фалита и на българския туроператор. Това ства ясно от интервю на Лиляна Арсова, директор на Дирекция „Туристическа политика“ към Министерството на туризма за Българската национална телевизия.

Арсова съобщи, че от фирмата са потвърдили, че нощувките и полетите на тези туристи са изцяло платени и почивката им няма да бъде застрашена.

По данни представени от нея предстоят по-малко от 200 пътувания на български туристи в страната, които са платени предварително и ще бъдат покрити от застраховката към застрахователната компания.

Към настоящия момент няма повод за притеснение, защото застраховката ще покрие цената на бъдещите пътувания на тези туристи, увери тя.

Ангелкова: Съдействаме на засегнатите от фалита на оператора „Томас Кук“Във връзка с фалита на великобританския туристическа агенция „Томас Кук“ българското Министерство на…Sep 24 2019skafeto.com

Арсова подчерта, че всички, които вече са резервирали почивки за Коледа и Нова година, ще бъдат обезщетени. Тези, които вече са я платили пълно или частично, могат да заявят ползването й или да го прекратят, като се обърнат към застрахователя по телефон, електронна поща или на място в офисите.

Нямаме притеснения за връщането на парите на българите, които са пожелали почивка от „Астрал Холидейз“, отново увери тя.

Арсова заяви, че компанията е спазила всички изисквания на Закона за туризма, свързани с процедурата по несъстоятелност, в която влиза, така че дейността й да бъде коректна за клиентите – за фалита са били информирани и министерството на туризма, и застрахователното дружество.

Цел номер 1 на Министерството на туризма е туристът и спазването на правата му, изтъкна тя.

Арсова съобщи, че засега министерството няма информация за други фалити, но подчерта, че тази и следващата година са предизвикателни за българския туризъм.

Припомняме, вчера стана ясно, че българският представител на фалиралия британски туроператор „Томас Кук“ също обявява несъстоятелност.
Ветко Арабаджиев потъва с 1,5 млн. заради „Томас Кук”Освен всички други главоболия за хотелиерът Ветко Арабаджиев, сега на главата му се стоварва и загуб…Sep 25 2019skafeto.com

loading...