Разследващият журналист Миролюба Бенатова е напуснала официално Нова телевизия. Това става ясно от публикация на Бенатова в социалната мрежа Facebook, придружена с кратък текст: „Честит празник, Бойко Борисов“. Припомняме, че днес премиерът има рожден ден и навършва 60 години, пише Actualno.com.Извънредно: Миролюба Бенатова и Генка Шикерова изхвърлени от Нова твНова телевизия е прекратила в петък договорите на разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка…Jun 12 2019skafeto.com

Вчера (12 юни) „Свободна Европа“ съобщи, че телевизията е прекратила трудовите договори на Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов – журналисти, посветили работата си на множество разследвания, излъчени в ефира.
Миролюба Бенатова напусна Нова телевизия с думите "Честит празник, Бойко Борисов"

На тримата им е бил даден избор от новото ръководство на Нова – или подписват т.нар. авторски договори, или се разделят, но не могат да останат на трудов договор. Авторските договори предполагат възможност телевизията да отказва теми и разработки или да налага такива, дори с условие за санкции при липса на желание на журналиста да я разработи.

Освен това при тези договори не се плащат осигуровки, както е при трудовите. Аргументът, ползван от телевизията, за предложената промяна обаче е, че по този начин се оптимизират разходи, а и така разследващите журналисти „ще имат повече свобода да работят“.

Знаете, през април „Адванс медиа груп“ на братята Кирил и Георги Домусчиеви и MTG финализираха продажбата на „Нова Броудкастинг груп“. Сделката беше одобрена и от Комисията за защита на конкуренцията, а председател на съвета на директорите на „Нова Броудкастинг груп“ стана Георги Домусчиев.

За изпълнителни директори на компанията бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев. Нова телевизия вече напуснаха редица журналисти и продуценти, сред които Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.Мира Бенатова разкри тъжната истина за журналистите в България: Бият ви, обиждат ви, цензурират ви, а вие им правите баницаМиролюба Бенатова изригна с многозначителен пореден пост в личния си профил във Фейсбук.
Публикуваме…
Aug 23 2018skafeto.com


loading...