Девет картини на прочутия ни художник Владимир Димитров-Майстора са откраднати от частен дом в София, съобщават от полицията. Кражбата най-вероятно е станала по време на празниците. За престъплението вече е подаден сигнал в МВР, съобщи агенция „Блиц“. За момента не се знае точната стойност на откраднатите платна. Те са били собственост на един от наследниците на известния художник.
Жилището, от което са откраднати деветте картини на Владимир Димитров-Майстора, се намира в къща на столичния булевард „Сливница“. Кражбата е заявена в Столичната дирекция на вътрешните работи вчера, тъй като тогава се е завърнал собственикът на жилището, който е племенник на Владимир Димитров-Майстора, който живее за постоянно в Унгария.Кражбата на века: Изчезналият с 21 млн. лева главен касиер на „Алфа банк“ Петко Митевски се появи в ДоминиканаБившият главен касиер на „Алфа банк“ Петко Митевски, който открадна 21 млн. лева от финансовата инст…Nov 12 2018skafeto.com

Сигналът пък до него е подала жена, която е поддържала апартамента и е видяла, че е разбит.
Освен деветте картини на Владимир Димитров-Майстора, които са изчезнали, има и други предмети, които са откраднати, но към момента от СДВР не дават подробности за случая.
Новината за изчезналите платна идва само дни, след като дарение от неизвестен благодетел в художествената галерия в Кюстендил се появи непозната картина на Майстора.
Очаквайте още подробности!Рекордна кражба на пъпа на София: Истински факир сви Ролекс за 90 бонаФокусник открадна ултраскъп Ролекс за 90 000 лв. от магазин на пъпа на София, и то пред очите на про…Oct 21 2018skafeto.com

loading...