Новини

Можеш, но не работиш – няма социални помощи! Готвят сериозна секира за родители, ако децата не ходят на училище

Можеш, но не работиш – няма социални помощи! Готвят сериозна секира за родители, ако децата не ходят на училище

Професията „безработен“ в България ще бъде разклатена здраво. Това стана ясно от разчетите за бюджета на Министерството н труда и социалната политика за предстоящата 2018 година. Напоследък се публикуват все по-притеснителни данни за млади хора, които отказват да започнат работа и предпочитат да разчитат на социални помощи и на семействата си.
През 2018 година няма да се дават помощи на хора, които не пускат децата си на училище и които не работят, съобщи зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова по време на работна дискусия в Ловеч, посветена на демографската политика на България.
От май до ноември т.г. на пазара на труда са вкарани 147 300 неработещи, които не са били записани в бюрата по труда, трайно неработещи, демотивирани да търсят работа, изтъкна още тя и уточни, че през 2018 г. за осигуряването на първа работа на такива лица ще бъдат отпуснати по различни програми около 80 млн. лв.Красимир Каракачанов бесен на ромите: Докато продължаваме да им плащаме хиляди за помощи, няма да има пари за нищоЛидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отправи тежки думи по адрес на ромите и липсата на видими резул…Sep 4 2017skafeto.com

Султанка Петрова допълни, че акцент в дейността на Министерството на труда и социалната политика следващата година ще е и отговорността към възрастните хора.

„Тъй като България е най-бързо застаряващата страна не само в ЕС, но тя е на второ място в света. Затова и правителството насочва огромно внимание към застаряващото население„, поясни зам.-министърката.
По думите й, догодина ще започне процесът на деинституализацията на възрастните хора, като за извеждането им от домовете и гледането им в домашни условия чрез осигуряване на лични асистенти, домашни помощници и социални асистенти са предвидени 68 милиона лева.
В бюджета за 2018 г. е заложено и увеличение на заплатите на социалните работници, което за служителите на Агенцията за социално подпомагане ще е с 10%. За целта са предвидени около 550 млн. лева.Важно за над 2 милиона българи: Край на запорите за хората с доходи до минималната заплата. Нов удар по ЧСИ-татаПореден сериозен удар получиха Частните съдебни изпълнители (ЧСИ), които тормозят милиони българи с …Nov 27 2017skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Възпитанието на децата е дълъг и много труден процес, в който родителите трябва да проявяват…
error: Съдържанието е защитено!