Големият печеливш от махленската свада между лидерите на „Обединени патриоти“ е ДПС. Нещо повече, именно партията на Доган подклажда огъня. Аз лично не се съмнявам в това. Разправията на Сидеров със Симеонов е обидна за избирателите на патриотите, а в същото време дискредитира изначално идеята за нормално функциониране във властта на националистическа формация. Оттук нататък кой би се коалирал с тях, след като е ясно, че ще се изпокарат на втория ден?

Не е тайна, че ДПС държи на концесия част от партиите в „Обединени патриоти“. И приласкава лидерите им. Това се случва зад кулисите, докато наивните избиратели си въобразяват, че става думи за политически и идеологически врагове. В никакъв случай. Скачени съдове са поне от десетилетие. Общият им команден център е в боянските Сараи. Сега на ДПС му се прииска пак да докопа кокала и активира аватарите си, за да разтурят правителството.

Ключовият въпрос тук е защо от Сараите са решили да бутат властта. Именно сега. Кое от онова, което са пожелали, не са получили? Притиснати ли се почувстваха олигарсите им? Договори ли се Бея с Румен Радев и Корнелия Нинова? По-добра оферта ли му предложиха? Всичко скрито ще стане явно, развръзката е близо. Жалко само за погребаните илюзии, че и у нас – както в цяла Източна Европа, може да се роди автентично патриотично движение с приоритет българските ценности, не брюкселските.

* Автор: Недялко Недялков

Източник: retro.bg


loading...