Хранителен магазин с десетки клиенти в Нови пазар е пред затваряне заради това, че продава свинско месо и алкохол. Търговският обект се намира на терен, собственост на мюфтийството, съобщава бТВ.
В съседство е построена джамия.За първи път в света: Турция пуска All Inclusive по улиците и магазинитеВ Турция системата All Inclusive ще обхване търговските улици на курортите. Тук туристите ще могат д…Feb 18 2019skafeto.com

Собственик на търговския обект е Анка Тодорова. Тя е получила терена от община Нови пазар преди 27 г. и плаща наем. Поискала да го купи преди години, но кметът й казал, че не може да й го продаде, защото е отреден за зелени площи. След време обаче общината продава голям парцел, в който е и магазинът на Тодорова, на мюфтийството. Жената преподписва договор с мюфтийството, признава, че не го е прочела внимателно. Оказва се, че в т. 10 пише, че няма право да продава свинско и алкохол. Тя спира продажбата на алкохол, но не може да си позволи да спре месото и колбасите от свинско.

В началото на тази година получава нотариална покана да освободи терена.
От мюфтийството в Шумен потвърждават, че причината да поискат затваряне на магазина е продажбата на алкохол и свинско, които са забранени по канон за мюсюлманите.
В Нови пазар е открита подписка в защита на магазина на Анка Тодорова, вече са събрани над 600 подписа. Местните жители настояват общината да се намеси в нейна защита.В магазин за телефони: Работил ли сте с Андроид? Бате, бех 20 години у КремиковциВ магазин за телефони:
– Работил ли сте с Андроид?
– Бате, бех 20 години у Кремиковци, работил съм с…
Feb 1 2019skafeto.com


loading...