Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, задържана по обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата на Република България.

Установено е, че в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, тя е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация.

По този начин тя е осъществявала от следствения арест действия, насочени към реално упражняване на правомощията на кмет на район, въпреки задържането й под стража.Нож в гърба: Любовник предал кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева за подкупа от 1 милион евроЛюбовник е в дъното на корупционната афера с кметицата на жк „Младост“ Деси Иванчева, твърди седмичн…Apr 26 2018skafeto.com

Припомняме, че кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева бе арестувана зрелищно по време на получаване на подкуп. Тя, заместничката й Биляна Петрова и помагачът им Петко Дюлгеров са в ареста по обвинение, че са взели подкуп в особено големи размери. Инвеститорът Александър Ваклин обвини кметицата, че му е поискала 500 000 евро, 70 000 от които бяха открити у нея и у Дюлгеров.

Подкупът трябвало да накара Иванчева да придвижи разрешителното на бизнесмена за строеж. Иванчева отрича обвиненията. Тя е категорична, че не е знаела за парите, открити в колата й, както и че не е разговаряла с Ваклин извън сградата на общината, а при разговорите им обсъждали проект за детска площадка.
Източник blitz.bgАдвокат Марковски извади тежката артилерия, обясни как ще брани кметицата Иванчева в съда и какво ще я оневиниСлед изявленията на г-н Ваклин, ще отговоря на най-съществения въпрос. Той казва, че прокуратурата е…Apr 23 2018skafeto.com

loading...