Хекимян и Местан

Страшен скандал се разрази в ефира на Би Ти Ви, където лидерът на ДОСТ Лютви Местан определи Конституцията на България като несправедлива и поиска да бъде променена. Според изпадналия в немилост политик страната ни трябва да признае наличието на национални малцинства у нас, защото правата, които има в момента не са му достатъчни.

„Искаме ни повече, ни по-малко от това, което България иска за етническите българи в Сърбия, Албания Гърция и т.н.“, отсече Местан, който беше засипан с редица неудобни въпроси от водещия Антон Хекимян.
„Кое право ви е нарушено – да се наричате турчин, да ходите на джамия? Кое?“, попита журналистът, а лидерът на ДОСТ започна да се жали, че е бил санкциониран многократно, защото говори с избирателите си на майчин език.
„Днес в условия на демократична България, моята родина е единствената държава членка на ЕС, която наказва Местан за това, че говори с избирателите си на турски език„, негодува политикът.Огън и жупел в ефира на БТВ! Хекимян срази Местан: Кой ви наруши правата, че да искате да признаят турско малцинство?В ефира на БТВ винаги става горещо, когато на водещия на сутрешния блок Антон Хекимян гостува бившия…Nov 7 2017skafeto.com

„Кой ви отрича етническата идентичност? Санкционират ви, защото нарушавате закона. С искането си ще дадете политически права на етнически принцип, което е в разрез с Конституцията“, контрира го Хекимян.
„Защо искате промяна на Конституцията? Конституцията ви дава правото да се самоопределяте по какъвто искате начин“, попита още той.
Българската конституция отрича безспорния факт за съществуването на национални малцинства“, отговори Местан и обясни, че няма турско гражданство.

Пътувам често до Турция, последно преди две седмици. Нямам връзка с Ердоган, не сме имали среща от много време. Напоследък нямам среща с политически лидери в Турция“, сподели лидерът на ДОСТ като по този начин опита да увери, че инициативата му няма връзка с друга държава.
Местан беше лаконичен и на въпрос как се издържа. „Имам други доходи. Имам спестявания, с които се издържам. В момента приоритет ми е партийната работа. Нямам жилище в София, живея под наем“, заключи той.Повече от скандално! Местан постави тези условия: Да не се вдига ръка срещу майката родина, да не се говори срещу Ердоган (ВИДЕО)Лидерът на ДОСТ Лютви Местан изрежда условията, при които партията му ще се обедини с ДПС в скандале…May 23 2018skafeto.com

loading...