Новини

Наглото дране спира! Чудесна финансова новина за всички българи, които теглят пари от банкомати

Наглото дране спира! Чудесна финансова новина за всички българи, които теглят пари от банкомати

От 1 август влизат в сила промени в банковите такси. Българската народна банка (БНБ) слага таван на комисионите, които трезорите начисляват за теглене от банкомат, разкриване на сметка или плащане с дебитна карта.
С промените трябва да се намали таксата за откриване на разплащателна сметка. Откриването й ще струва максимум 1.79 лв. Досега лимитът на цената на тази услуга беше 2.16 лв. Ако към сметката има и дебитна карта, таванът на цената на таксата ще намалее от 1.92 на 1.32 лв. В същото време обаче обслужването на разплащателна сметка ще поскъпне.Прекрасна финансова новина за пенсионерите: От днес всички възнаграждения се променят нагореОт днес пенсиите за трудова дейност, отпуснати до края на 2017 г., ще се преизчислят с новия процент…Jul 1 2018skafeto.com

По-скъпо ще е тегленето на пари в брой от сметката в офиса на банката, тъй като средната такса за суми до 1000 лв. ще нарасне от 89 стотинки до 1.02 лв. От днес по-скъпо вече ще струва и тегленето на пари с дебитна карта от банкомат на друга банка.
Според европейските изисквания всяка година централната банка е задължена да публикува анализ на средните цени на банковите такси. Банките трябва да съобразят своите банкови такси със средните цени, определени от централната банка.
Източник blitz.bgОтлична финансова вест: Стартира мащабният проект „Работа“, стотици ще напълнят джобовете си300 трайно безработни лица от общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда ще бъдат наети на работа в п…Mar 19 2018skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
"Винаги съм обичал Мария. През годините тя се запази, беше красавицата на випуска, не само…
error: Съдържанието е защитено!