„Най-бързата жена“ Джеси Комбс – строител на превозни средства, състезател, фабрикатор, телевизионна личност и всеобщата автомобилна легенда – е загинала във вторник при катастрофа, докато се опитваше да счупи собствения си рекорд на сухопътна скорост в Югоизточен Орегон. Тя беше на 39 години.

Катастрофата е станала, когато Комбс пилотира нейния автомобил със сухопътна скорост на пустинята Алворда, където са поставени няколко рекорда за сухопътна скорост. Според местните сведения, катастрофата е станала малко след 16:00.

Комбс притежава титлата „най-бързата жена на четири колела“, след като през 2013 г. постави рекорд от 398 мили в час със своя реактивен North American Eagle Supersonic Speed Challenger.

„Най-бързата жена” загина при опит за рекорд
North American Eagle Supersonic Speed Challenger

Съвсем наскоро тя успява да пилотира същата кола до 483.227 мили в час през октомври 2018 г., въпреки че това събитие приключи преждевременно с механични проблеми.

Комбс беше легенда в автомобилния свят. Тя е домакин, строител и технически експерт в шоута като Xtreme 4×4, Overhaulin ‘, Truck U и Two Guys Garage. „Най-бързата жена“ създаде „All Girls Garage“ на канала „Скорост“ и беше домакин и строител в сезон на Mythbusters на Discovery Channel.

Последната й цел бе да управлява колата с повече от 512 мили/ч.

Джеси Комбс ще бъде запомнен като безстрашен състезател, майстор производител, защитник на жените в автомобилните спортове и автомобилната общност и постоянно позитивно присъствие в медиите.

Нашите съболезнования се отправят към нейното семейство, нейните приятели, нейни съотборници и нейните фенове по целия свят.

loading...