тротинетки кражба

Най-малко 15 електрически тротинетки са изчезнали в София заради кражба в първите пет дни след пускането им по улиците. В петък модерните средства за придвижване започнаха да се ползват официално от столичани и гости на града.LIME и НОВИТЕ СКУТЕРИ В СОФИЯ: Да се возиш или не?По-удобно от тролей, по-еко от кола и значително по-лесно от карането на колело – що е то? От година…Aug 23 2019skafeto.com

За да се кара един електрически скутер, трябва да се изтегли приложение от интернет. И от картата в него се търси най-близката свободна тротинетка. Тя се отключва с натискане на бутон и QR код. Като свърши да кара, ползвателят трябва да следва инструкциите в приложението, за да прекрати ползването и да паркира возилото. Отключването е 1,50 лв и по 30 стотинки за всяка минута каране.

В системата на фирмата, която дава за ползване тротинетки, за един ден имаше десетки сигнали за скутери, които трябва да бъдат докарани обратно в базата за проверка. 1/3 от 18 се оказали истински. До столичен мол се установи, че вместо тротинетка е останал само нейният GPS предавател. Системата показала, че едно средство би трябвало да се намира в 6 РПУ или в съседен на него имот. На място нямало и следа от него. От компанията потвърдиха, че е възможно някой да е взел тротинетката или да я е скрил.

Технологията изисква хамалогия, ако смятате да изкарвате пари от електрическите джаджи. Скутерът тежи над 15 кг заради стоманената рамка и не е толкова лесен за зареждане, колкото продаващите се в магазините компактни събратя.

За да бъде устойчива, машината е подсилена, а батериите са по-мощни. Джусърите, както се наричат зареждащите е-скутери, в момента получават по 4,20 лева, за да вземат от определено място тротинетката, заредят и отново оставят за ползване на следващия ден по улиците на София.

Голяма част от потребителите в мрежата коментират, че да откраднеш е лесно, тъй като при падане на батерията на возилото компанията няма как да го проследи.

loading...