пожар в Сибир

Заради невероятния пожар в Сибир се появи една уникална „снимка“, която мълниеносно се разпространи в социалната мрежа Facebook. Един на двама потребители на мрежата я споделя на своята стена, пише Десант.нет. „Снимката“ започна да олицетворява страхотната екокатастрофа и стана символ на съпричастния призив „Аз съм Сибир„!

Оказва се обаче, че това е рисунка на американецът Джим Цетер (Jim Tschetter)! Той е носител на голямата награда за изкуства за парковете през 2001 г.

Прочулата се покрай огнената стихия, обхванала Сибир, картина изобразява пожара в Йелоустоун от 1988 г., разкриваки борбата на дивата природа за оцеляване.

Най-популярната снимка от ада в Сибир всъщност е на пожар в Йелоустоун

Американският художник още от малък е научен  да уважава и цени дивата природа. Той израства с лов и риболов в примитивните райони на Югозападно Колорадо и продължава да прекарва по няколко месеца в годината като водач на лов.

Репродукция на неговата картина се продава в Амазон и ebay за по 105 долара.

Най-популярната снимка от ада в Сибир всъщност е на пожар в Йелоустоун

Всеки, малко по-наблюдателен човек, би следвало да се забележи, че на рисунката е изобразен американски лос, който не се среща в сибирската тайга. Но като че ли на никого това не прави впечатление.

Важното е, че изображението е силно въздействащо, драматично и сърцераздирателно и това е достатъчно то да се разпространява истерично като илюстрация на случващото се в Сибир.

И това не е единственият пример, в който лековерно едно нещо се представя за друго в социалните мрежи, с цел внушенията да са по-покъртителни и емоционални. Това лежи и в основата на широко тиражираните фалшиви новини. За съжаление…

А има достатъчно истински снимки от невероятния пожар в Сибир, които също са наситени с трогателен драматизъм. Но незнайно защо от тях не се видя нито една, публикувана във Facebook…В Сибир си вървят голяма женска бяла мечка заедно със своето малко В Сибир си вървят голяма женска бяла мечка заедно със своето малко меченце. Температурата е – 50 г…Jan 17 2017skafeto.com


loading...