Свещеник от Троянския манастир изгони от храма дете с аутизъм, защото по думите му, то крещяло. Случката е записана от приятели на майката и предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.
На 16 декември Кристина Борисова посетила Троянския манастир с 5-годишната си дъщеря Ема, която е с диагноза аутизъм, защото в храма имало чудотворна икона. Вярваща съм, вярвам в изцелението и исках да се помоля за детето си, разказва майката.
Тя уточни, че детето й не крещи, но издава особени звуци, защото не говори. Отец Георги ги изгонил веднага.
„Аз излязох и отказах да вляза пак. Мои приятели влязоха с детето, за да разберат защо ни гонят, и заснеха клипа“, допълва още тя.Никой не отишъл на рождения ден на това дете с аутизъм. Това, което се случи след това, изуми всички (СНИМКИ)Глен Бурати е на 6 години, от Флорида и има аутизъм. Когато майка му поканила 16 деца от класа му, з…Feb 9 2018skafeto.com

„Притеснява ме, че хората не разбират, че има и различни деца. Когато едно дете не се държи според нормите, не означава, че е разглезено и лошо възпитано… Не го приемам лично, единствено искам повече разбиране, повече толерантност“, коментира майката пред bTV.
Игуменът на Троянския манастир епископ Сионий се извини от името на отец Георги и от името на цялото братство.
„Самият той (отец Георги) съжалява за случая, добър духовник е, обърнал е внимание на много хора в нужда. Изкушението дебне всички нас. Това е тежко прегрешение, което може да бъде опростено чрез искрено покаяние“, каза игуменът на Троянския манастир.
Той е наказал свещеника със забрана да служи и да чете молитви в храма.

Магията на майчините думи. Всяка вечер тя му нашепваше едни думи, а резултатът е поразителенНяма по-голяма магия в живота на детето от майчините думи. Те са истинско вълшебство. Вълшебство, ко…Apr 10 2017skafeto.com


loading...