неизвестна цивилизация

Специалисти от Еквадор, Русия и Япония откриха отломки от керамични съдове, които датират от 4640 – 4460 г. пр. Христа и са създадени от неизвестна цивилизация, съобщи Физ.орг.

Разкопките са извършени на археологическия обект Реал Алто в Еквадор. Артефактитете са открити на дълбочина 75-100 сантиметра под земята. Периодът, когато са създадени керамичните съдове, граничи с началото на съществуването на една от най-древните американски култури – валдивия, чийто произход засега е загадка.

Тези керамични съдове обаче се различават от свързаните с културата валдивия свои аналози по композицията на декоративните елементи и начина на създаване на изображенията.


Уникално откритие: Дрон засне загадъчно племе диваци, което никога не е виждало цивилизацията (СНИМКИ и ВИДЕО)Членове на експедиция на Националния фонд на индианците успяха да направят удивително откритие при и…Aug 26 2018skafeto.com

Намерените отломки са свързани с фрагменти, които бяха открити на обекта Реал Алто и други археологически обекти през 70-те и 80-те години на миналия век, но не са приписани на никоя култура.

Декодирането на глинена плоча отпреди 3 700 г. показва, че Вавилонската цивилизация е с 1000 години по-стара от гръцкатаУспешно е декодирана уникална глинена плоча, произхождаща от древен Вавилон и датираща отпреди 3 700…Sep 14 2017skafeto.com

Учените предполагат, че в Еквадор е възможно да се открият следи от още по-архаична култура и след това да се установи дали керамичните съдове от Реал Алто са създадени в Еквадор или са дошли от друг регион на планетата.
Доказателството, че българската цивилизация е най-старата в света, се намира във ВарнаЗнаете ли, че през 1985-а година във Варна е намерено поредното доказателство за това, че българския…Feb 16 2017skafeto.com


loading...