дрегер
Разработеният от SannTek дрегер за марихуана

Ако полицейски служител подозира, че сте пили твърде много, преди да се качите зад волана на колата си, той може да използват дрегер за алкохол, за да прецени нивото на спиртните напитки в кръвта ви директно на място.

Но ако ченге смята, че шофирате напушен, в момента той няма никакъв основан на доказателства начин да потвърди незабавно своите подозрения – обикновено трябва да разчита на субективни тестове за трезвост на пътя.

Сега обаче, канадската стартъп компания SannTek Labs казва, че е разработила дрегер за марихуана – и проектът е попаднал под крилото на топ ускорителя за стартъпи Y Combinator.

SannTek току-що си осигуриха финансирането от Y Combinator за своето SannTek 315, устройство, което анализира молекулите на дъха на човек, за да определи количеството марихуана, което е пушил през последните 3 до 4 часа (не е ясно все още дали може да открие консумацията на марихуана чрез храни).

Санкциите за шофьорите стават още по-жестоки: Взимат книжки доживотШофьор, който направи три от общо седем тежки нарушения в рамките на две години, ще остава без книжк…Jan 17 2019skafeto.com

„Ние откриваме специално Delta-9 THC, който е преобладаващият психоактивен компонент на канабиса“, заяви изпълнителният директор на SannTek Ноа Дебринкат пред TechCrunch, добавяйки по-късно: „Знаем, че ако хората шофират с висока концентрация на това в своето тяло, техните двигателни умения сериозно намаляват. “

SannTek планира да продава своя дрегер за марихуана на полицията за по-малко от 1000 долара, но само ако текущите му преговори с американските служители по транспорта вървят по план.

Внимание, шофьори: Задават се големи разправии и вадене на нов талонАко в свидетелството за регистрация (част „Първа“ и част „Втора“) не е посочена екологична норма ЕВР…Mar 5 2019skafeto.com

 

loading...